Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Öcalan ve Demirtaş tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli’nde yaptığı mitingde “Selo ne yaptı Diyarbakır'da benim Kürt kardeşlerimi öldürdü, nerede cezaevinde Edirne'de birazdan oraya gidiyorum” dedi.

SİYASET 08.05.2023, 14:40 08.05.2023, 16:54 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Öcalan ve Demirtaş tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli ve Edirne'de düzenlenen mitinglerde önemli açıklamalarda bulundu. Kırklareli'nin bugün bir başka olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Kırklareli'ni çok seviyoruz. Kırklarelili kardeşlerim başımızın tacı, geleceğimizin teminatı sevgili gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

“Trakya'daki uç beyimiz Kırklareli'ne hasretle selamlıyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli'ne çok özlediğini ifade ederek dayanışma ve muhabbeti için her bir vatandaşa teşekkür etti.

Ayrımcılık yapanlara müsaade etmeyeceğiz

“Benim Kırklarelili kardeşlerim iradelerine böyle sahip çıktıkları sürece dergi kapaklarından milletimi tehdit edenler bize sökmez” ifadesini kullanan Erdoğan, ülkemizi vatanımızı kimseye böldürtmeyeceğini söyledi. Nice badirenin üstesinden böyle geldiklerini ifade eden Erdoğan, “Nice saldırıyı nice ihaneti işte böyle savuşturduk” dedi.

14 Mayıs'ta yine aynısını başaracaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberliğe sıkı sıkı sahip çıkacağını söyledi. Alevi, Sünni, Türk, Kürt ve Roman diye ayırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, Romanlara ayrımcılık yapmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca çocukluğunu beraber geçirdi Roman kardeşlerini selamladığını dile getirdi.

Muhalefete Öcalan ve Selo tepkisi

Türkiye yüzyılına birlikte omuz omuza inşa edeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Ne diyorlar Öcalan'ın cezaevinin kapısını kıracaklarmış, ne diyorlar Selo'yu cezaevinden çıkaracaklarmış, Selo ne yaptı Diyarbakır'da benim Kürt kardeşlerimi öldürdü, nerede cezaevinde Edirne'de birazdan oraya gidiyorum” dedi.

Mitinge gelmeyen işinize dostunuza, akrabanıza mutlaka ulaşarak selamımı iletin diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli'nde kapısını çalmadıkları hiç kimseyi bırakmayacaklarını söyledi.

Partimizin ufkunu burada çizdik

“Okuduğumuz bir şiir yüzünden haksız şekilde cezalandırıldığımızda Kırklareli bize kucak açtı” sözlerini kullanan Erdoğan, yüz binler Pınarhisar cezaevine gönderirken Kırklareli'nin nasıl sahip çıktığını unutmadığını söyledi. Pınarhisar'da haksız şekilde tutulduğu o günleri istişare ile geçen bir okul olarak gördüğünü ifade eden Erdoğan, AK Parti'nin ufkunu burada çizdiğini belirtti. Türkiye'ye dahil hayallerin Pınarhisar'da somutlaştırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Kasım 2002'de Anadolu ihtilalini gerçekleştirdiklerini söyledi. Milletin ayağına vurulan vesayet zincirlerini, krizi ve darbe prangalarını tek tek parçalı parçaladıklarını dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin her alanda başarıdan başarıya koştuğunu dile getirdi.

Muhalefetin engel çıkardığı projeleri saymaya kalksa bitiremeyeceğini söyleyen Erdoğan, tüm bunlara rağmen ülke için en hayırlısı neyse onu yaptıklarını ifade etti. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aziz milletimize hizmetkar olmak için daha fazla ter dökeceğiz, bunu da Kırklareli'nin desteğiyle beraber başaracağız” şeklinde konuştu.

Vaat bohçasının ağzına bağlayıp sandığa atıyorlar

“Seçim bittikten sonra vaat bohçasının ağzını bağlayıp sandığa atıyorlar” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Türkiye'nin siyasi tarzına 2002'de son verdiklerini söyledi. Seçim meydanlarında neyi vaat ettilerse onu tek tek hayata geçirdiklerini dile getiren Erdoğan, EYT'lilerin talebini karşıladıklarını, yerli TOGG’un yollara çıktığını ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Böyle bir gaz yok” dediği Karadeniz gazını getirdiğini açıkladı.

Bu ayki doğal gaz kullanımını ücretsiz yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ne dersek yaparız, biz de yalan yok. Bir sene boyunca da mutfak ve ısınma için kullanılacak 25 metreküplük doğal gaz bedelini faturadan düşeceğiz” dedi.

“Selo cezaevinden destek mesajları yolluyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırklareli'nin sonrasında Edirne'de de açıklamalar yaptı.

CHP’ye “terör” üzerinden yüklenen Erdoğan, “Edirne ülkesinin beraberliğine ve birliğine karşı olanları asla affetmez. Farkındasınız, CHP miting düzenliyor, meydanlara gelen örgüt üyeleri ‘dişe diş kana kan’ şeklinde bağırıyorlar. Edirne’de yatan ve ellerinde onlarca vatandaşın kanı bulunan Selo cezaevinden destek mesajları yolluyor. Erdoğan cumhurbaşkanlığını sürdürdüğü sürece, adalet, hukuku, hakkı size teslim etmez” dedi.

“Kirli oyunlarına milletimizi alet edemeyecekler”

Kılıçdaroğlu’na 15 Temmuz üzerinden yüklenen Erdoğan, “Bay Kemal Atatürk Havalimanı’nda tankların arasından kaçtı. ‘Vatandaşları görseydim, beklerdim’ diye bir açıklama yaptı. Bunlara ülkeyi benim milletim teslim etmez. Kaybedeceklerini fark ettikleri için farklı yollara başvuruyorlar. Provokasyonları üzerinden olay çıkararak kentlerimizi karalıyorlar. Ancak kirli oyunlarına milletimizi alet edemeyecekler. Resmi rakamı sizlere açıklıyorum. Edirne'de şu an 25 bin kişiyiz. Haftaya pazar günü sandıkları patlatmaya var mıyız?" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)