Cumhurbaşkanı Erdoğan 'zübük' siyaseti deyip açıkladı

İstanbul'da düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “CHP'nin adayı oyunların, tezgahların peşinde. Benim halkım Ekrem Efendi'ye fırsat vermeyecektir” dedi.

SİYASET 29.03.2024, 21:56 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'zübük' siyaseti deyip açıkladı

İstanbul'un Kasımpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programının ardından önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP-DEM Parti ittifakını "Bu seçimde pek çok kirli pazarlığın yapıldığına şahit olduk" sözleriyle eleştirdi. CHP'li İBB Başkanının da bu pazarlıkların peşinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim milletim Ekrem Efendi'ye fırsat vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bıraksak her iki zihniyet hemen başını kaldıracak

Geçmişte milletten alamadıkları yetkiyi darbe yoluyla almaya çalışanların olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı olduğu zaman oyuna geldiğini söyledi. Bundan dolayı 1 hafta hapiste yaşadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bıraksa her iki zihniyet hemen başını kaldıracak. “Biz de 70 yılı aşan hayatımızda yarım asrı bulan siyaset hayatımızda dua almak için çalıştık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hep bu gaye için çaba sarf ettiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her seçimi geçmişte yaptıklarımızın hesabı verme, gelecekte yapacaklarımızın ruhsatını alma olarak gördük” dedi.

Benim halkım Ekrem Efendi'ye fırsat vermeyecektir

Bu seçimde pek çok kirli pazarlığın yapıldığına şahit olduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda öyle kirli pazarlıklar var ki CHP'li İBB başkanının işte bu pazarlıkların peşinde olduğunu ifade etti. “Benim halkım bu seçimde Ekrem Efendi'ye fırsat vermeyecektir. Allah'ın izniyle biz muradımıza ereceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimde pek çok kirli pazarlığın yapıldığına şahit olduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda öyle kirli pazarlıklar var ki şu anda CHP'li İBB başkanı işte bu pazarlıkların peşinde” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un geleceğiyle uzaktan yakından alakası olmayan oyunlar oynanıyor

“Bavul bavul dolarlar, avrolar bu görüntülerin siyaseti kirlettiği bir ortamda kimse böyle bir tabloyu ilkeyle, davayla, siyasi görüş farklılığıyla izah edemez” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazanmak değil kaybettirmek için ortada dolaşanların motivasyon kaynaklarının hiç de masum olmadığının açık olduğunu ifade etti.

Niyetleri bugün İstanbul’u yarın tüm ülkeyi yağmalamaktır

Türkiye bu siyaset tarzını çeyrek asır öncesinde rafa kaldırdığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunca yıl sonrasında ülkemizde zübük siyasetini hortlatanların niyeti bugün İstanbul'u yarın tüm ülkeyi yağmalamakta olduğunu aktardı. Bu seçimde bilhassa İstanbul'da şehirle, şehrin geleceğiyle uzaktan yakından alakası olmayan oyun oynandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'un hiçbir meselesi gündeminde olmayanların yarısı yalan yarısı yanlış bilgilerle yürüttükleri kampanyaların hepsi yalandır” şeklinde konuştu.

Seçim sahada kazanılır, sandıkta tescil ettirilir

“Bugün sandık görevlisi arkadaşlarımızla bu salonda bir aradayız. Bunca yıllık siyasi hayatımız bize şunu gösterdi” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin sahada kazanıldığını, sandıkta tescil ettirildiğini dile getirdi. Sahada yoksanız sandıktan zaten bir şey çıkmayacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sandığı iyi kontrol edemezseniz, sahada emekleriniz bir kısmı heba olur” dedi.

Yorumlar (0)