Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortada bir matruşka ittifakı var

Ak Parti büyük Ankara mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti eleştirerek ''CHP geçen ki seçimlerde HDP ile işbirliği yapmıştı. Bu seçimde adını koyamadıkları kirli bir pazarlığa giriştiler. Ortada kapağını kaldırdıkça sürekli yeni şeyler çıkan bir matruşka ittifakı var.'' dedi. Rusya'daki terör saldırısını da kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör kimden gelirse, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı, kalleş yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak, Rus halkının acısını paylaşıyoruz.'' diye konuştu.

SİYASET 23.03.2024, 14:35 23.03.2024, 15:55 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ortada bir matruşka ittifakı var

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Büyük Ankara Mitingi"nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, miting alanında 200 bin kişinin olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Rusya'da Terör Saldırısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova'daki terör saldırısına ilişkin “Ülkem ve milletim adına Rusya hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz, saldırıyı şiddetle kınıyoruz.” diyerek taziyelerini iletti. Terör kimden gelirse, faili kim olursa olsun kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Erdoğan, “Terörün kanlı, kalleş yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak, Rus halkının acısını paylaşıyoruz.” dedi.

''Ankara Belediye Başkanı 5 Yılda Ne Yaptı?''

“Bir asır önce düşman Ankara'nın kapısına dayanmıştı.” Diyerek konuya giriş yapan cumhurbaşkanı Erdoğan, o zor günlerde ortaya konan güçlü iradenin yankılarının Ankara’da sürdüğünü belirtti ve “Ankara Belediye Başkanı 5 yılda ne yaptı?” sorusuyla Mansur Yavaşı eleştirdi. Erdoğan, “Yollarımızın hali ortada. Çöp, çukur, çamur. Bu CHP'nin pratiğidir. İstanbul'da da öyleydi. Bunlardan artık kurtulalım.” dedi.

''5 Yıl Boşuna Geçti''

5 yılın boşuna geçtiğini bu yüzden 31 Mart’ın çok önemli olduğunu, Ankara’yı, başkentlik sıfatına uygun hizmet veremeyenlerden kurtarmanın vaktinin çoktan geldiği söyleyen Erdoğan, “Ankara daha fazla yavaşlamayı kaldıramaz. 1 Nisan'dan itibaren çok daha farklı bir hizmeti devreye sokacağız.” ifadelerine yer verdi.

"CHP'nin Takındığı Tutum Ülkemiz Adına Endişe Vericidir"

“CHP'nin takındığı tutum ülkemiz adına endişe vericidir.” diyen Erdoğan, CHP’nin bir dönem PKK'nın savunuculuğuna soyunduğunu belirterek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak, “Kurulan tuhaf ittifakı hatırlıyorsunuz altılı masa. Ne oldu? Hepsi dağıldı mı? Parlamentoya giren var mı? Bu dersi siz verdiniz. Bay bay Kemal ne oldu? Ankara'da bir apartman dairesi bulmuş orada kalıyormuş. Bunların hepsinin akıbeti aynı olacak. Seçim bitince hepsi darmadağın oldu. Cumhur İttifakı dimdik ayakta.” Şeklinde konuştu.

''Ortada Bir Matruşka İttifakı Var''

CHP’nin seçimlerde HDP ile işbirliği yaptığını bir kez daha altını çizen Erdoğan, “Bu seçimde adını koyamadıkları kirli bir pazarlığa giriştiler. Ortada kapağını kaldırdıkça sürekli yeni şeyler çıkan bir matruşka ittifakı var ve bundan seçmenin haberi yok. Yeni adıyla DEM'e oy veren vatandaşlarımız da CHP'ye gönül veren vatandaşlarımız da bu karanlık ve kirli ilişkiyi içlerine sindiremiyor.” İfadelerine yer verdi.

Erdoğan, CHP'deki ‘para sayma’ olayını da hatırlatarak, “Ortaya bir de deste deste dolarla avrolar çıktı şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. CHP’den hiçbir Allah’ın kulu çıkıp para kulelerinin doğru dürüst izahını yapamadı. Birine para göndereceksiniz internet bankacılığı dururken 6-7 kişiye ne gerek var? Parayı getiren CHP belediyesinin bürokratı. Türk siyaseti çok pişmanlık gördü fakat böylesi ile ilk defa karşılaşıyoruz. Genel başkanları darbe çığırtkanlığı yapıyor. Böyle ana muhalefet partisi olur mu?'' sözleriyle eleştirdi.

Erdoğan, milletin 31 Mart’ta, CHP’ye ve DEM’lendiği ortaklarına da AK Parti ve Cumhur İttifakı'na kaybettirmek için ortada dolananlara da hak ettiği cevabı vereceğini de kaydetti.

"Sincan-Çayyolu Metrosunu Birleştirmeyi Planlıyoruz"

Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldıklarını ve yakında ihalesine çıkacaklarını duyuran Erdoğan, Ankara YHT Garı-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık metro hattının etüt projesini hazırlamaya başladıklarını söyledi.

Sincan-Çayyolu metrosunu birleştirmeyi planladıklarını belirten Erdoğan, “ Başkenti, savunma sanayinin merkezi konumuna getirdik. Geçtiğimiz yıl 5,5 milyar dolara ulaşan savunma sanayi ihracatımızın yaklaşık yarısını Ankara yaptı.'' İfadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)