Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlara ülke bırakılmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde bulunan vatandaşların "Baba bizi bunlara bırakma" sözlerinin sorumluluklarını artırdığına vurgu yaptı.

SİYASET 19.03.2023, 16:53 19.03.2023, 17:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunlara ülke bırakılmaz

Türkiye'de seçim sürecine dair çalışmalar sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bandırma Bor Karbür Tesis açılışında gündeme ilişkin konuşma yaptı.

"Bunlara vatandaşımız bırakılır mı?"

Erdoğan, 6'lı masayı işaret ederek, "Baba, bizi bunlara bırakma" ifadesi sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Bunlara vatandaşımız bırakılır mı?" dedi.

Bununla beraber, Devlet Bahçeli ile bölgeyi dolaştığını söyleyen Erdoğan, "Yeni şehirlerimizin inşasını yapıp Türkiye Yüzyılı'nı ihya edeceğiz. İşte onlar neyle uğraşıyor, bizler neyle uğraşıyoruz. Tüm bunları başarana dek bize durmak, başka bir yere bakmak haramdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şu şekilde:

"Bandırma tesisinde gerçekleştirilecek olan yaklaşık bin ton üretim iki kata kadar çıkan değer artışları sağlamaktadır. Bu tesisle Türkiye yalnızca bor madeninin katma değerini artırmak ile kalmıyor.

Bugünkü açılışımızın önemi tesisin yatırım rakamlarının ötesinde ülkemize sağlamış olduğu stratejik katkıyla ilişkilidir.

Eskişehir'de keşfetmiş olduğumuz nadir toprak elementimizi kazanca çevireceğiz. Ham madde ile başlayarak nihai ürüne dek giden bir sistemi hayata geçirmek konusunda kararlıyız.

"COVID'den dolayı 2 sene sıkıntı çektik"

Türkiye Yüzyılı vizyonu ile ülkemizi dünyanın en büyük 10 ülkesine çıkarma hedefimiz var. Son senelerde milletçe zorlu sınamalardan geçtiğimiz bir gerçektir. COVID'den dolayı 2 sene sıkıntı çektik.

Faiz, kur, enflasyon sebebiyle başka bir sınamadan geçtik ve asrın felaketiyle karşılaştık.

"Bu felaketin de izlerini ortadan kaldıracağız"

Bizler hiçbir tehdide ve zorluğa teslim olmayan bir milletiz. Bugün bir yandan depremin enkazını ortadan kaldırıyoruz öte yandan ise kalıcı konutların yapımına başlıyoruz.

Vatandaşlarımızı bir an önce aç ve açıkta bırakmayalım. Esnafıyla, sanayicisiyle, deprem bölgesindeki üreticilerimizi destekleyip istihdamı önceliyoruz. Bu felaketin de izlerini ortadan kaldıracağız.

Deprem bölgelerinde olan vatandaşlarımdan 1 sene izin istedim. Bizler 1 sene içinde kalıcı konutları tamamlayacağız. Çadır kentten konteyner kentlere dek bunlarla beraber prefabrik kentler yapıyoruz. Derdimiz vatandaşlarımızı açıkta bırakmamak.

Alt yapı ve üst yapıyla, güvenli yerleşim yerleri kurup, Türkiye yüzyılına doğru yürümeye devam edeceğiz. Bakın işte bunlar onlarla uğraşırken bizler nelerle uğraşıyoruz.

"Bize dinlenmek ve durmak haramdır"

Bor madeniyle alakalı onun çeşitlendirilmesiyle aramızdaki fark bu. Bütün bunları başarana dek bize dinlenmek ve durmak haramdır.

Ülkemizin bir kısmında meydana gelen sıkıntı için ülkenin bütününün güçlü olması şarttır. Deprem bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırırken diğer kentlerimizi de ihmal etmiyoruz.

"5 bin ton kapasiteli yeni bir bor karbür tesisi kurulumu yapacağız"

Togg ön siparişleri alınmaya başladı ve rekor bir talebe ulaştı. Ay sonu itibarıyla teslimatları yapacağız. Buradan edinmiş olduğumuz tecrübeyle Kütahya'da 5 bin ton kapasiteli yeni bir bor karbür tesisinin kurulumunu yapacağız.

Durmak yok, yola devam. Karadeniz'de keşfetmiş olduğumuz gazı milletimize sunma çabalarımız da bunlardan bir tanesidir.

Ana muhalefet yanındakilerle birlikte Akkuyu Nükleer Santrali'ni gezmek istiyor ve geziyorlar, 'Çok güzel' diyorlar.

Gelip sonra da 'Yaptırmayacağız' diyorlar. Bu nasıl bir kafadır? Ben milletime şikayette bulunuyorum, sevgili halkım işte o ana muhalefet ile yanındakiler bu ülkede yarın inanın elektrikler tekrar kesilir.

Benim vatandaşım 14 Mayıs'ta bunlara oy vermeyecek. Yusufeli Barajı bir hidroelektrik santrali, bir yeşil enerjidir."

Yorumlar (0)