CHP'nin kalesinde istifa depremi: Protesto ederek istifa ettiler

CHP tarafından İzmir'deki Foça Belediyesi Meclis üyeliği listesinin açıklamasının ardından partinin Foça İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi 8 kişi, yönetimi protesto ederek istifa etti.

SİYASET 21.02.2024, 02:04 Şeyda Gül
CHP'nin kalesinde istifa depremi: Protesto ederek istifa ettiler

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala CHP’de başlayan istifa dalgası devam ediyor. CHP tarafından İzmir’deki Foça Belediyesi Meclis üyeliği listesinin açıklanmasıyla birlikte partide kriz çıktı. Listeye tepki gösteren CHP Foça İlçe Başkanı Esen Çeşmeci ve beraberindeki İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Işık Ergin, Meryem Ertürk, Poyraz Aksoy, Hasan Ercan, Ayla Gülay, Birtan İskit, Nevin Acar ve Fahrettin Elvanlar görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Başkan ve üyelerin istifa dilekçesini İzmir İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi'ne gönderildiği kaydedildi.

Protesto ederek CHP’den istifa ettiler

İstifa gerekçesinin, parti genel merkezinin ilçe halkının iradesini yok sayarak tepeden inme atamalar yapması olduğu belirtildi. Bu durumun üyeler tarafından anti-demokratik olarak değerlendirildiği aktarılırken, istifa dilekçesinin İzmir İl Başkanlığı ve CHP Genel Merkezi'ne gönderildiği bilgisine yer berildi. Konuya ilişkin yarın bir basın açıklaması yapılması planlanıyor.

Yorumlar (0)