CHP lideri Özgür Özel'den DEM eleştirilerine "zam zam zam" yanıtı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarına yapılan zam oranına isyan etti. En düşük emekli aylığının asgari ücret kadar olması gerektiğini bildiren CHP lideri, buna ulaşana kadar mücadele edeceklerini söyledi. CHP'ye DEM Parti üzerinden yapılan eleştirilere de tepki gösteren Özel, "Milletin derdi zam zam zam, DEM değil." dedi.

SİYASET 23.01.2024, 16:01 Hakan Öksüz
CHP lideri Özgür Özel'den DEM eleştirilerine "zam zam zam" yanıtı

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kamer Genç'i anarak sözlerine başladı. Kamer Genç için dün gerçekleştirilen anma töreni hakkında konuşan Özel, "İnatçı ve inançlı siyasetin temsilcisidir Kamer Genç. Onun hikayesi, Cumhuriyet'in kazanımlarını gözler önüne seriyor." dedi.

"2024, iktidarın emeklilerle dalga geçtiği yıl olacak"

Vatandaşların geçim sıkıntısıyla boğuştuğunun altını çizen CHP lidri, "Maaşların yetersiz gelmes, mutfaktaki sorun, ayın sonunu getirememe... Vatandaşların gündemindeki şeyler bunlardır. Biz de bunlarla dertleneceğiz. Vatandaş her geçen gün yoksullaşıyor. En büyük yük ise emeklilerimizin sırtına biniyor. Tayyip Erdoğan'a göre 2024, emeklilerin yılı olacaktı. 2024, iktidarın emeklilerle dalga geçtiği yıl olacak." dedi.

"TÜİK'in açıkladığı enflasyon yüzde 64, gerçeği ise yüzde 127"

Yıllarca çalıştıktan sonra rahat etmesi gereken emeklilerin her geçen gün yoksullaştığını dile getiren Özel, "Yıllar boyunca verdikleri hizmetlerin sonucunda ellerinde kalan koca bir sıfır. O kadar yıl çalıştıktan sonra rahat edemiyorlar. Bunun sorumlusu TÜİK. Sahadan adil şekilde istatistik toplaması gereken TÜİK'in belirlediği enflasyona göre çalışana ve emekliye zam veriliyor. TÜİK'e göre yüzde 64 olan enflasyonun gerçeği yüzde 127." ifadelerini kullandı.

"Emekliye 7 bin liralık seyyanen zam istiyoruz"

Memur emeklisini yüzde 49 zam aldığını, en düşük emekli aylığında ise yüzde 33 zamma gidildiğini kaydeden Özgür Özel, "Oysa 6 aylık enflasyon yüzde 37. Emeklilere sesleniyorum, bu düşük zammı kabul etmeyin. En düşük emekli maaşının 10 bin lira olması kabul edilemez. Biz 17 bin lira hedefi üzerinde duruyoruz. En düşük emekli maaşı, asgari ücret kadar olmalı. 7 bin liralık seyyanen zammı alana kadar durmayacağız. Milletin derdi zam, DEM değil." diye konuştu.

Yorumlar (0)