Bartu Soral, Zafer Partisi'nin Ankara adayı olarak açıklandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayının Bartu Soral olduğunu açıkladı.

SİYASET 05.02.2024, 16:52 06.02.2024, 15:58 Buse Önder
Bartu Soral, Zafer Partisi'nin Ankara adayı olarak açıklandı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını Ulus'taki 1'inci TBMM binası önünde düzenlenen bir etkinlikte tanıttı. Partisinin Ankara adayının Bartu Soral olduğunu duyuran Özdağ, Soral'ın deneyimli bir ekonomist olduğunu ve Ankara'yı canlandırarak 21. yüzyıla taşıyacak bir belediyecilik anlayışıyla yönetmeyi hedeflediklerini belirtti.

‘Siyasi vizyonumuzu en iyi temsil eden kişi’

Özdağ, yaptığı açıklamada, "Ankara'yı tekrar canlandıracak, 21'inci yüzyıla taşıyacak bir belediyecilik anlayışıyla ABB'nin yönetilmesini hedefliyoruz. Sizlerin ve Ankaralıların huzuruna Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Bartu Soral beyi getirdik. Bartu Bey, deneyimli bir ekonomist. Kalkınma ekonomisi konusunda birçok ülkenin kalkınma programlarını yönetmiş bir kalkınma iktisatçısı, proje insanı olarak Zafer Partisi'nin siyasi vizyonunu en iyi temsil eden kişilerden birisi" ifadelerini kullandı.

Ankara’nın konut sorunu çözülecek

Ümit Özdağ, Bartu Soral'ın uzun mesleki yaşamı boyunca elde ettiği deneyimleri, Ankara'nın daha etkili bir şekilde yönetilmesi, ekonomik cazibe merkezi olması ve uluslararası piyasaları yakından takip etmesi konularında kullanabilecek birikime sahip olduğunu da vurguladı.

Ayrıca, Soral'ın Ankara'nın konut sorununu çözmek, ulaşımı rahatlatmak ve şehir planlamasını geliştirmek için projeleriyle seçimlere hazırlandığını belirtti.

‘Kira sorunlarına da çözüm gelecek’

Bartu Soral ise yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ilan edildiği Kuvayımilliye'nin kalbinde olduklarını ifade etti. Ankara'nın geçmişteki planlı gelişimini hatırlatarak, günümüzde karşılaşılan trafik ve konut sorunlarını ele aldı.

Soral, seçilmesi durumunda Ankara'nın konut sorununu, kira sorununu ve ulaşım problemlerini planlı bir şekilde çözmeyi hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, ilerleyen günlerde projelerini daha detaylı bir şekilde açıklayacaklarını ve Ankaralıların takdiriyle başarılı bir belediye yönetimi gerçekleştireceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)