Bahçeli'den son dakika yerel seçim açıklaması

Partisinin grup toplantısında hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASET 23.01.2024, 12:12 Şeyda Gül
Bahçeli'den son dakika yerel seçim açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda hitap etti. “İrfan insanın kendini, kendi gerçeklerini, cevheri bilmesi demektir. İstiklal ve istikbal haklarımızın güvencesi budur. Anadolu irfanına güveniyoruz. Köküne yabancılaşmış, milli kültürden uzaklaşmış olan siyasi hilkat garibelerinin milletimizin hassasiyetlerine saygı duyması mümkün değildir” diyen birilerinin ne kendine ne ülkeye ne millete faydaları dokunamadığını söyledi. İnsan onuruna saygılı olmadıklarını vurgulayan Bahçeli, “Koltuk, makam için her kirli ilişkiye hazır, melanete hevesli olan siyaset devşirmelerine ülkemizin parlak geleceği emanet edilemez” dedi.

Yerel seçimler mesajı

14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra 31 Mart Mahalli İdareler seçimleriyle Türkiy’nin iyice hızlanacağını ifade eden Bahçeli, 30 büyükşehir, 51 il olmak üzere toplamda 1389 belediyenin 5 yıllık yol haritasının Türk milleti tarafından belirleneceğini dile getirdi. DEM'lenmiş CHP’nin Anadolu irfanı karşısında mağlup olacağını savunan Bahçeli, terör örgütleri, bölücü maşalar, ekonomik tetikçiler, emperyalizm piyonları, Cumhuriyet karşıtlarının 31 Mart'ta hiç unutmayacakları bir ders alacağını söyledi. Cumhur İttifakı’nın 31 Mart seçimleriyle Türkiye'nin geleceğini inşa edeceğini ve demokrasi meşalesiyle aydınlatacağını kaydeden Bahçeli, “Adaylarımız milletimizin takdirini kazanmıştır. Şu ana kadar 385 belediye başkan adayı ilan edilmek suretiyle duyurulmuştur. Boyun eğmeyiz, teslim olmayız, hiçbir odağa Cumhur bizim Türkiye hepimizindir. Canla başla Türkiye için çalışacağız” şeklinde konuştu.

DEM'lenmiş CHP gidecek, Türkiye yüzyılı gelecek

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi'nde vuku bulan şaibelerin, kaba güç gösterileri her vicdan sahibi tarafından telin edildiğini aktaran Bahçeli, CHP'nin siyasi ayalarının bozulmakla kalmadığını, bu zihniyet milletle arasına duvar çekildiğini söyledi. “CHP'nin dikişi yama tutmayan genel başkanına hatırlatmak isterim ki Türkiye'de 'Dersim' diye bir il yoktur. Olan ise tunç yüreklilerin yaşadığı Tunceli'dir” diyen Bahçeli, Ankara'yı, İzmir'i CHP'den kurtarmanın istiklalin şeref bahsi olduğunu dile getirdi. Ankara'da DEM'lenip Kandil'den dökülen CHP’nin gideceğini söyleyen Bahçeli, hasretle beklenen huzurun geleceğini belirtti. “DEM'lenmiş CHP gidecek Türkiye Yüzyılı gerçekleşecektir. CHP'de çatlak sesler, çamur hesaplar öne çıkmıştır. İç karışıklık had safhadadır” diyen Bahçeli, bir siyasi acziyete güven duyulamayacağını anlattı. Bahçeli, “Yerel yönetimlerde sorumluluk verilemez. İstanbul muradına erecek, Ankara'ya altınok mühür vuracak. İzmir'de de dağın sıcaklığı tuncu eritip savuracaktır” dedi.

İlk miting Mersin’de

“Devletimizin bekası, milletimizin refahı, vatanımızın selameti için Cumhur İttifakı vardır, hazırdır. MHP yüksek bir sorumluluk duygusuyla dava arkadaşlarımızın titiz çalışmalarıyla üstüne ne düşüyorsa sonuna kadar yapacak” diyen Bahçeli, ilk açık hava toplantısını Misak-ı Milli'nin ilan edilişinin 104'üncü yılında Mersin'de yapma kararı aldıklarını ve 4 Şubat'ta da Manisa'da gerçekleştireceklerini duyurdu.

İsrail'in Gazze saldırıları

Bölgesel krizlerin tırmandığı, çatışmaların tahrik edildiği bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Bahçeli, İsrail'in sürdürdüğü katliamların devam etmekte olduğunu savundu. Kadın ve çocuk olmak üzere 25 bine yakın insan terör devleti İsrail'in saldırılarıyla hayattan koparıldığını aktaran Bahçeli, dileğinin BMGK'nin yapacağı toplantıda barışa hizmet eden kararın çıkması olduğunu söyledi. “Yemen huzursuz ve sancılıdır, Rusya-Ukrayna krizi canlıdır, İran-Irak-Pakistan arasında kutuplaşma yaşanmaktadır” ifadelerini kullanan Bahçeli, Irak'taki İran saldırılarının İran'ın Pakistan'a, Pakistan'ın İran'a saldırıları hiçbir şekilde meşru görülemeyeceğini ve restleşmenin kazananın emperyalizm olacağını vurguladı.

Bugün kuşatma içimizdeki işbirlikçilerle yürütülmekte

Ülkemizin bir kuşatma altında tutulduğu, buna benzer durumların sık sık yaşandığına şahit olunacağını söyleyen Bahçeli, Türk milletinin varlığından ürken sömürgeci güçlerin sürekli olarak üzerimize hücum ettiğini savundu. Küresel mevzilerin tahkim edildiğini kaydeden Bahçeli, kimi zaman iç hassasiyetleri kaşıyarak, kimi hainleri görevlendirerek kimi zaman da savaşlarla sonuç alınmak istendiğini dile getirdi. İmparatorluğumuzun ilk kuşatmaya deniz ve okyanuslarda maruz kaldığını anlatan Bahçeli, “İkinci kuşatma Kuzey Afrika üzerinden yapılmış, buralar hakimiyetimizden alınmıştır. Üçüncü kuşatma Arap Yarımadası üzerinden gerçekleşmiş. Topraklar teker teker kaybedilmiştir. Dördüncü kuşatma Balkanlarda icra edilmiştir ve nitekim evladı Fatihan'ın çilesi bitmemiştir. Beşinci kuşatma da adalar ve Kıbrıs üzerinden yapılmıştır ve çizilen bu sınırlar zaman aşımına uğramayacak Misak-ı Milli ile belirlenmiştir. Bu kuşatmaların daha vahşisi bugün içimizdeki işbirlikçilerle yürütülmektedir. Bu defa hedef kardeşliğimizdir. Milli birlik ve bekamızdır, şer ittifakının üniter yapımıza cephe almasının nedenini burada aramak lazımdır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni hedefleri 31 Mart'tır

Bahçeli, “Yeni hedefleri 31 Mart'tır. Bölgemizdeki istikrarsızlıkları ülkemize ithal etmek için çırpınan mandacıları uyarıyorum; gittiğiniz yol yol değildir” dedi.

Yorumlar (0)