Babacan: "CHP aşırı ısrar edince kabul ettik"

Kocaeli'de partililerle buluşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, az oy almalarına rağmen 15 milletvekiline sahip olmaları hakkındaki eleştirileri yanıtladı. Babacan, yerel seçimde ittifak yapıp yapmayacaklarını da açıkladı.

SİYASET 27.01.2024, 11:35 Hakan Öksüz
Babacan: "CHP aşırı ısrar edince kabul ettik"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kocaeli'de açıklamalarda bulundu. Kocaeli İl Başkanlığı'na ziyarette bulunan Babacan, aldıkları az oya rağmen 15 vekil çıkarmalarıyla ilgili gelen eleştirileri cevapladı.

"Biz onlara gidip bunu talep etmedik ki, olar istedi"

Mayıs ayındaki seçimlerin geride kaldığını, bundan sonra geleceğe bakmak gerektiğini kaydeden Babacan, "Seçime 6 parti halinde ittifak olarak girmiştik. Adaylarımızın bulunduğu her ilde CHP'nin oyları arttı. Yani biz de katkı sağladık. Zaten milletvekili teklifi de CHP'den geldi. Biz onlara gidip bunu talep etmedik ki. Aşırı ısrar ettiler, biz de kabul ettik." ifadelerini kullandı.

"İttifak yerine farklı bir modelden bahsedilebilir"

Yerel seçimlerde ittifak kurup kurmayacakları sorusuna da yanıt veren DEVA Partisi lideri, "Yerel seçimlere kendi adaylarımız ve logomuzla katılacağız. Hukuki manada ittifak, yalnızca genel seçimlerde geçerli olan bir kavram. Yerel seçimlerde böyle bir şey yok. İttifak yerine belki farklı bir modelden bahsedilebilir." dedi.

"20 Şubat'a kadar vaktimiz var, kapımızı kapatmadık"

Bir seçim bölgesinde ittifak kurulacaksa öncelikle yerelden buna dair talep gelmesi gerektiğini vurgulayan Babacan, "Genel merkezler de bu talebi onaylamalı ki iş birliği kurulsun. Şimdiye kadar hiçbir partiyle böyle bir anlaşma yapmadık. Aday listelerinin teslim edileceği son gün 20 Şubat, daha vakit var. Kapıyı kapatmadık ama henüz bir iş birliği yok. büyükşehirlerde bizim adaylarımız yarışacak." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar (0)