Aslı Baykal'dan CHP'ye eleştiri: "Toparlanmazsa genel seçimde umduğunu bulamaz"

Yerel seçim sonuçlarına tepki olarak yaptığı paylaşımda, Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, istifa ettiği partisine yönelik olarak genel seçimlerde başarı elde edemeyeceklerini dile getirdi.

SİYASET 01.04.2024, 16:22 02.04.2024, 17:12 Buse Önder
Aslı Baykal'dan CHP'ye eleştiri: "Toparlanmazsa genel seçimde umduğunu bulamaz"

Yerel seçimlerin ardından, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal'dan partiye yönelik sert eleştiriler geldi. Baykal, daha önce de sık sık partiye yönelik eleştirilerde bulunmuştu.

2 yıl önce CHP'den istifa eden Baykal, istifasının ardından sert eleştirilerini sürdürmüştü. Yerel seçim sonuçlarına ilişkin yeni bir eleştiriyi sosyal medya hesabından paylaşan Aslı Baykal, CHP'nin toparlanmaması durumunda genel seçimlerde başarı elde edemeyeceğini vurguladı.

‘CHP İzmir gibi bir ilde oy kaybetti’

Baykal'ın paylaşımında, CHP'nin oy kaybettiği bazı illere dikkat çekildi. “İzmir gibi bir ilde CHP'nin oy kaybetti” ifadelerini kullanan Baykal, parti içindeki bazı adaylar ve yöneticiler arasındaki farklılıklara da değindi.

DEM Parti ittifakını eleştirdi

Aslı Baykal'ın paylaşımında, CHP'nin DEM Parti ile yaptığı ittifakın da eleştirildiği görüldü. Afyonkarahisar'da DEM Parti'ye kapının kapalı olduğu ifade edilen bir durumda, CHP'nin eleştirdiği adayın seçimi kazandığına dikkat çekildi.

Antalya Kumluca'da CHP'nin çok sevilen adayı mahkemeye verdiği için, o adayın desteklediği Demokrat Parti adayının seçimi kazandığı belirten Baykal, “CHP'yi beğenmeyenler hala çok sayıda, CHP toparlanmazsa genel seçimde umduğunu bulamaz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)