Ankara’da kritik toplantı: Bakanlar bir araya geldi

Ankara'da kritik bir toplantı düzenlendi, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya geldi.

SİYASET 11.03.2024, 16:37 12.03.2024, 09:05 Buse Önder
Ankara’da kritik toplantı: Bakanlar bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın katılımıyla başkent Ankara'da önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantının ana gündem maddelerini güvenlik konuları ve terörle mücadele oluşturdu.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın kısa süre önce ABD'de gerçekleştirdikleri önemli temaslara vurgu yapıldı. Her iki ismin ABD'li mevkidaşlarıyla yapılan görüşmelerin toplantıda ele alındığı belirtildi.

Türkiye’nin güvenliği gündemdeydi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı toplantıda, Türkiye ile ABD arasında terörle mücadelede yeni bir mekanizma kurulması yönünde mutabakata varıldığı bilgisi paylaşıldı. Toplantıda, Fidan'ın bu mekanizmalarla ilgili son bilgileri aktardığı belirtildi.

Türkiye'nin güvenlik ve terörle mücadele konularındaki gelişmeleri ele almak amacıyla düzenlenen toplantının, ülkeler arası iş birliği ve terörle mücadele stratejilerinin daha da güçlendirilmesi adına önemli bir adım olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)