Altınok’un hedefinde Mansur Yavaş vardı: ‘Bu sözler milliyetçilikle bağdaşmıyor’

Ankara’nın Güdül ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılan Turgut Altınok’un hedefinde yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş vardı. Altınok, Mansur Yavaş’ı sert sözlerle eleştirerek, ‘Bu söylemler milliyetçilikle bağdaşmıyor’ ifadelerini kullandı.

SİYASET 04.03.2024, 17:56 Buse Önder
Altınok’un hedefinde Mansur Yavaş vardı: ‘Bu sözler milliyetçilikle bağdaşmıyor’

Turgut Altınok, Ankara'nın Güdül ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirdi. Altınok, "Güdül'de yaptığı bir tane yapı var mı? Varsa hakkını verelim; ancak bana iletildiğine göre, Güdül'e bir tane eser kazandırmadığı yönünde. Bu, ne tür bir Ankaralılıktır?” ifadelerini kullandı.

Güdül belediye başkanının sınırlı bir bütçeyle büyük işler başardığını iddia eden Altınok, “Köylerin imarını düzenleyeceğiz. Şu anda ev yapmak için köyde 12 farklı izin almak zorundasınız. 12 farklı yeri dolaşma zorunluluğundan köylülerimizi kurtaracağız; belediyede tüm işlerini halledebilecekler. İnşaat ve ruhsat harçları da sembolik seviyede olacak. Ayrıca tarımı destekleyeceğiz, 500 litre mazot ve 2 ton-5 ton arası tohum desteği sağlayacağız. Ankara, Türkiye'nin başkenti olarak sadece siyasi değil, tarımın da başkenti olacak" şeklinde konuştu.

’15 Nisan’da hesaplara yardım yatacak’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, esnafa ve vatandaşlara yönelik çeşitli desteklerde bulunacaklarını açıkladı. Altınok, emekliye bin TL değil, 5 bin TL vereceklerini belirterek, bu desteğin 15 Nisan'da hesaplara yatırılacağını ifade etti. Başkan Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Güdül'e yeterince ziyaret gerçekleştirmediğini dile getirerek, "Sen büyükşehir belediye başkanı değil misin? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı demek, Güdül'ün, Beypazarı'nın da belediye başkanıdır; ama Ankara'da sanal bir belediye başkanı var" şeklinde eleştiride bulundu.

Ankara dünya başkenti olacak

Altınok ayrıca, ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerine 'kantin kartı' verileceğini ve bu sayede okuldaki kantinleri işleten esnafı desteklemiş olacaklarını belirtti. Aday, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Keçiörengücü gibi spor kulüplerine destek vereceklerini, amatör spor kulüplerine 250 bin TL nakit para sağlayacaklarını, araç temin edip futbolcuları maçlara taşıyacaklarını ve sahaların yenileneceğini ifade etti.

Altınok, gençlere bilim merkezi yapacaklarını ve çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaklarını söyleyerek, Ankara'yı dünya başkenti yapma hedefini de vurguladı.

Mansur Yavaş’ı sert dille eleştirdi

Başkent Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler, siyasetçi Turgut Altınok'un eleştirilerine maruz kaldı. Altınok, Yavaş'ın sözlerini seçim dönemlerinde milliyetçilik vurgusu yapmakla suçlayarak, "Seçim olmasa milliyetçiliği de yok" dedi. Altınok, televizyondaki açıklamalarını hatırlatarak, vatandaşlara Yavaş'ın sözlerine itimat etmemeleri ve aldanmamaları çağrısında bulundu.

Altınok, Atatürk'ün "Mevzu bahis vatansa gerisi teferruat" ilkesini vurgulayarak, vatanın şehitlerin kanıyla sulandığını ifade etti. Sözlerine devamla, Yavaş'ın İzmir ziyareti sırasında, savunma sanayi ürünleri olan İHA'lar, SİHA'lar ve TCG Anadolu gemisi hakkındaki açıklamalarını eleştirdi. Altınok, bunların Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onuru ve gururu olduğunu savunarak, Yavaş'ın bu konudaki sözlerinin bir milliyetçi tarafından söylenemeyecek kadar çelişkili olduğunu ifade etti.

‘Bu sözler milliyetçilikle bağdaşmıyor’

Ayrıca, Altınok, Yavaş'ın terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan için "Apo Bey" ifadesini kullanması ve Demirtaş'ın serbest bırakılması çağrısında bulunmasıyla ilgili eleştirilerini sürdürdü. Bu sözlerin Türk milliyetçiliğiyle bağdaşmadığını savunan Altınok, seçim dönemlerindeki söylemleri ile sonrasında ortaya çıkan çelişkileri vurgulayarak, vatandaşlara hangi sözünün doğru olduğunun sorgulanması gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)