Altınok, Nevruz geleneğini yerine getirdi

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Nevruz Bayramı geleneğini yerine getirerek ateşin üzerinden atladı.

SİYASET 21.03.2024, 21:56 22.03.2024, 15:52 Şeyda Gül
Altınok, Nevruz geleneğini yerine getirdi

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi’nin Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu'nda düzenlediği programda konuştu. Ramazan ayının başta Filistin halkı olmak üzere tüm mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını dileyen Altınok, Nevruz Bayramı'nın Afganistan, İran ve Türk coğrafyalarında uzun yıllardır kutlandığını söyledi. Tüm dost ve kardeş milletlerin Nevruz Bayramı'nı kutlayan Altınok, kutlamalara katılan ülkelerin diplomatlarıyla geçirdi.

Diplomatlarla beraber yumurta tokuşturdu

Türk Dünyası Mühendis ve Mimarlar Birliği Genel Sekreteri İlyas Demirci tarafından "Kızıl Elma Türk Dünyası Şehircilik Özel Ödülü" alan Altınok, diplomatlarla beraber yumurta tokuşturdu. Dans ve müzik gösterilerinin sergilendiği programda Altınok, yakılan ateşin üzerinden atlanarak Nevruz geleneğini yerine getirdi.

Ankara’nın parası İstanbul’a gitti

Ardından Estergon Kalesi'nde Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin hazırladığı "Nevruz" sergisinin açılışına katılan Altınok, sergi açılışında yaptığı konuşmada Nevruz Bayramı'nı kutladı. Nevruzun bereket, sevgi ve barışın sembolü olduğunu söyleyen Altınok, Ankara’nın birçok şeyin başkenti olacağını, sanatın, kültürün de başkenti olacağını ifade etti. “Sanatta, kültürde, sporda Ankara üretir, İstanbul tüketir ama maalesef Ankara artık üretemiyor. Büyükşehir Belediyesinin, Cumhuriyet'imizin 100. yılına dair bir tane tuğlası yok” diyen Altınok, konserler olduğunu ama sanatçıların Ankara'dan değil, İstanbul'dan geldiğini söyledi. Ankara'nın parasının İstanbul'a gittiğini dile getiren Altınok, devlet gibi bütçeyle maalesef Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sanatta ve kültürde olmadığını savundu. Katılımcılardan oy isteyen Altınok, “Altınok'ta eser de proje de çok. Birileri de 'Benden bir şey beklemeyin'... bekleyenlerden Altınok'a destek” ifadelerini kullandı.

Ankara'yı 31 Mart'ta hep birlikte aydınlatacağız

Sergiye katılan sanatçılara katılım belgesi veren Altınok, daha sonra serginin açılışını yaparak hayırlı olması temennisinde bulundu. Açılışın ardından Estergon Kalesi'ndeki iftar programına geçen Altınok, “31 Mart'ta Ankara'mızın gözü aydın olsun, karanlık Ankara'yı 31 Mart'ta hep birlikte aydınlatacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)