Akşener'den Özel'e yanıt: ‘Midem bulanıyor artık’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in "Jest bekliyoruz" sözlerine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

SİYASET 01.03.2024, 19:40 02.03.2024, 17:55 Buse Önder
Akşener'den Özel'e yanıt: ‘Midem bulanıyor artık’

İYİ Parti lideri Akşener, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Ankara Caddesi üzerinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, sırayla esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Esnaf ziyaretinde, Akşener'e İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Fehmi Kandemir ve partililer eşlik etti. İYİ Parti Mamak Belediye Başkan adayı Hüseyin Bayındır'ın Yüksek Seçim Kurulu tarafından adaylığının düşürülmesi konusunda Meral Akşener, "Orada söylenecek bir şey yok" açıklamasını yaptı.

‘Midem bulanıyor artık’

Esnaf ziyareti sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir'deki belediye başkan adaylığı konusundaki 'İYİ Parti'den jest bekliyoruz' sözleri sorulduğunda, "Her suçu benim üzerime yıkıyorlar, herkes. Günahları ben yiyeyim, tamam yeter ki siz günahsız kalın. Biz başaramadık. 3 yıl boyunca toplandık, düzgünce tek bir adayın etrafında birleşelim dedik. Cumhuriyet Halk Partisi'nin jest beklemesi konusundan bıktım, usandım, midem bulanıyor artık. Biz o 15 milletvekilimizi zora sokacak hiçbir şey yapmadık. Teşekkür ederek geziyoruz" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’den borç çıkışı

CHP lideri Özgür Özel, bir canlı yayında seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Özel, İYİ Parti'nin Balıkesir'de Turhan Çömez'in adaylığını geri çekip çekmemesi konusunda Meral Akşener'e çağrıda bulunmuştu.

Özel, "Meral Akşener bir gün şöyle bir şey demişti: 'Bunların hiçbirine borcum yok Ahmet ama sana borcum var' dedi. Benim tanıdığım Meral Hanım Balıkesir için gereğini yapar" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)