"AK Partililerin yüzde 82'si rahatsız" diyen Özel, o veriyi açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gitti. Yerel seçimlerde AK Parti'nin İzmir'de yürüttüğü seçim kampanyasına değinen Özel, "Neredeyse İstanbul'dan bile daha çok önem gösterdiler." dedi. CHP lideri Özel, güvenilir anket şirketlerinden gelen açıklamalar göre AK Parti seçmenin yüzde 82'sinin eğitim sisteminden rahatsız olduğunu söyledi.

SİYASET 08.06.2024, 17:51 08.06.2024, 18:00 Hakan Öksüz
"AK Partililerin yüzde 82'si rahatsız" diyen Özel, o veriyi açıkladı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e giden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Konak ilçesinde yer alan CHP İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Çiçeklerle karşılanan Özgür Özel'in yanın gelen engelli bir öğretmen, atama beklediğini belirterek CHP liderinden yardım istedi. Önceki yıl CHP sayesinde 5 bin engelli öğretmen atamasının gerçekleştiğini kaydeden Özel, yine ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

"AK Parti, İzmir'de çok pahalı bir kampanya yürüttü"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ı ziyaret etmek için İzmir Sanat Başkanlık Çalışma Ofisi'ne giden Özel, burada basın mensuplarına konuştu. 

Yerel seçimlerde İzmir'in 31 ilçesinde aday çıkardıklarını belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Adaylarımızdan 29'u kazandı. Seçimlere giderken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İzmir'i almak için çok büyük çaba sarf ettiğini gördük. Baya büyük bir kampanya yaparak algıyı değiştirmeye çalıştılar. Benzerine rastlanmamış bir bütçe ayırdılar. Hatta neredeyse İstanbul'dan bile daha özel bir ilgi gösterdiler İzmir'e. Elbette onların pahalı kampanyası ile maddi olarak rekabet edemezdik. Bizim kampanyamız, Cumhuriyet'in sancak gemisi olan parti olmamızdı. İzmir halkı, seçimlerde yaptığı tercihle Cumhuriyet'i tartıştırmadı." ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz İzmir'de 31'de 31 yapmak"

İzmir'in bütün tarihi boyunca 6 kadın belediye başkanı çıkardığını, 31 Mart'taki seçimlerde sadece CHP olarak kentte 9 kadın aday gösterdiklerini vurgulayan Özgür Özel, "İzmir halkı bu kadın adaylarımızdan 8'ini seçti. Gösterdiğimiz 12 genç adaydan da 11'i seçildi. Kadın adayımızın karşısında bir belediye başkanı yoktu, devlet gücünü arkasına alan bir kayyum vardı. Gelecek seçimlerde hedefimiz İzmir'de 31'de 31 yapmak." dedi.

"Ortada başarısızlık yok ama..."

CHP olarak İzmir'de öz eleştiri yaparak yola çıktıklarını kaydeden Özel, "Manisa'da yüzde 60 oy alındı. Orası ile kıyaslayarak İzmir'de alınan oy oranını masaya yatırıyoruz. Doğru bir strateji izledik, bunun neticesinde de hemen hemen bütün belediyeleri aldık. Ortada başarısızlık yok ama çok daha fazlası için çalışmayı sürdüreceğiz. CHP'ye karşı bu seçim döneminde yürütülen acımasız karalama kampanyalarını unutmayalım. Sonucu buradan bakarak değerlendirelim. Artık yetki Cemil Tugay ile diğer 28 belediye başkanımızın." vurgusunu yaptı.

"Almanya ile Türkiye arasındaki fark çok fazla"

Türkiye'deki eğitim sistemini eleştiren Özel, Almanya'nın sosyo-kültürel geleneği ve eğitim sistemini övdü. İki ülke arasında ciddi bir dengesizliğin olduğunu kaydeden Özgür Özel, "Bizim Almanya'da ihraç ettiğimiz ürünler, üzerinden fazla kafa yorulmamış ve basit şeyler. Oysa onlar bize üst düzey teknoloji satıyor. Dünya genelinde en çok tanınan dört devasa otomobil firması Almanya'da. Buna rağmen mütevazı, küçük minibüslerine biniyorlar. Liderleri son derece mütevazı, bununla birlikte halkı zengin. Bunlar demokrasi olmadan olmuyor. Eğitim sistemleri hakkında ulusal çapta bir mutabakat sağlamışlar." dedi.

"AK Parti seçmenin yüzde 82'si de eğitim sisteminden rahatsız"

Türkiye'de eğitim sisteminin halinin içler acısı olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "AK Parti seçmenin de en az memnun olduğu konu eğitim. Milli eğitim politikalarından onlar da memnun değil. Güvenilir anket şirketleri bu bilgiyi aktarıyor bize. AK Parti seçmeni içinde milli eğitim politikalarından memnun olanların oranının yüzde 18 olduğunu belirten Özgür Özel, "Yani AK Parti'ye oy verenlerin bile yüzde 82'sine göre eğitim sistemi çok kötü durumda. Çocuğunu özel okula yollayamayanlar, çağdaş ve iyi eğitime maalesef erişemiyor." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)