AK Parti Sözcüsü Çelik: “Rakip olabiliriz ama hasım değiliz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'nın Seyhan ilçesindeki Lütfiye Kısacak İlkokulu'nda oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin demokrasinin gücünü ve istikrarını koruyarak hem genel yönetimi hem de yerel yönetimleri belirleme yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Çelik, rakip olduğumuzun farkında olmalıyız, hasım değiliz. Bu nedenle şiddet olaylarından ve birbirimizi incitecek davranışlardan kaçınmalıyız” dedi.

SİYASET 31.03.2024, 15:50 01.04.2024, 00:19 Melina Ay
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Rakip olabiliriz ama hasım değiliz”

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi'nde bulunan Lütfiye Kısacak İlkokulu'nda oy kullanmaya giden Ömer Çelik, önce seçmenler ve sandık görevlileriyle tokalaştı. Okuldaki 1072 numaralı sandıkta oyunu kullanan Çelik, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Son karar milletimizindir”

Çelik, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu seçim milletimize hayırlı olsun. Türkiye, dünya genelindeki istikrarsızlıklara ve problemlere rağmen demokrasinin gücünü ve istikrarını koruyarak hem genel yönetimi hem de yerel yönetimleri belirleme yeteneğine sahiptir. Seçim süreci boyunca bütün siyasi partiler demokratik bir şekilde kampanya yürüterek kendilerini ifade etme fırsatı buldular. Ancak son karar, milletimizindir. Tüm siyasetçilerin ve siyasi kurumların sicil amiri milletimizdir" dedi.

Türkiye'nin en büyük gücünün sandık yoluyla yönetimi seçmek olduğunu söyleyen Çelik, "Bugün milletimizin iradesi sandık başına gidiyor. Sandık yoluyla hem genelde hem yerelde yönetimleri seçmek, Türkiye'nin en büyük kapasitesidir. Demokrasimizi titizlikle koruyarak güçlü bir şekilde devam ettiriyoruz. Bu süreci huzur içinde tamamlamak için oy kullanmaya devam ediyoruz. Sandıklarda görev yapanlara ve tüm siyasi partilerden vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Sokaklarda görüldüğü gibi büyük bir demokrasi şöleni var. Bu, siyasi geleneğimizin ve gücümüzün bir göstergesidir. Tüm vatandaşların oy kullanarak demokrasimize güç vermesi ve bunu dünyaya göstermesi son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

“Türkiye'de kaybeden kimse yoktur”

Seçimlerdeki rakiplerin birbirleriyle hasım olmaması gerektiğinin altını çizen Çelik, "Seçim bir rekabet dönemi ama rakip olduğumuzun farkında olmalıyız, hasım değiliz. Bu nedenle şiddet olaylarından ve birbirimizi incitecek davranışlardan kaçınmalıyız. Herkes kendi adayının kazanmasını istiyor. Ancak sonuç olarak, Türkiye'de kaybeden kimse yoktur. Biz, aynı bilinçle bu seçime bakıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar (0)