Ahmet Türk’ten ‘yanlış karar’ açıklaması

Mardin'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM) aday belirleme sürecinde yapılan ön seçimde yüzde 50’yi geçemeyen ve adaylıktan çekilen Ahmet Türk, “'Ön seçimde yanlış ve eksik kararlar da alındı” ifadelerini kullandı.

SİYASET 18.02.2024, 16:27 19.02.2024, 09:21 Buse Önder
Ahmet Türk’ten ‘yanlış karar’ açıklaması

Mardin'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) aday belirleme sürecinde ön seçimde yüzde 50 barajını aşamayarak adaylıktan çekilen ancak daha sonra tekrar adaylığını açıklayan Ahmet Türk, partisinin belediye başkan adayı olarak belirlendi. Ocak ayında gerçekleştirilen birinci tur ön seçimde birinci çıkan ancak yüzde 50 barajını geçemeyen Türk, adaylıktan çekilmişti.

Ancak daha sonra ikna edilerek tekrar aday olan Ahmet Türk, DEM Parti'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Türk, partisinin düzenlediği aday tanıtım toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu.

‘Yanlış ve eksik kararlar alındı’

Toplantıda konuşan Ahmet Türk, aday belirleme sürecindeki ön seçimleri eleştirdi. Türk, "Bir ön seçim yapıldı ve demokratik adımdı. Belki alt yapısı iyi hazırlanmadı, yanlış ve eksik kararlar da alındı. Parti, bütün eksikliklere rağmen olabildikçe toparlamaya yönelik çalışma içinde oldu. Bizim amacımız sadece bir encümen bir belediye başkanı olmak değil. Geleceğimizi belirleyecek bir siyaset yürütmeliyiz. Bugün hep birlikte hareket etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

‘Bizim siyasetimiz geleceğimizi özgürleştirmek’

Türk, yerel seçimlerin demokrasinin yerel ayağı olduğunu belirterek, "Halkımızın iradesini yansıtma gibi bir sorumluluğumuz var. Geçmişte kayyumlar halkın iradesine ipotek koydu. Bundan sonra halk olarak kayyum siyasetine karşı direneceğiz. Sadece seçilmiş arkadaşlara sorumluluk düşmüyor. Bu partinin üyesi olan, yöneticisi olan, bu partiye gönül vermiş her arkadaşımıza büyük görevler düşüyor. Eğer mücadelemiz Kürt halkının geleceği için ise kırgınlıklara yer yok. Hep birlikte bu süreci en güçlü şekilde yürütme sorumluluğumuz var. Bu değerleri yaratanlara sahip çıkacağız. Bizim siyasetimiz geleceğimizi özgürleştirmektir. Özgür ve demokratik bir geleceği kurmaktır" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)