‘6'lı Masa dağıldı’ iddialarına Kılıçdaroğlu’ndan yanıt: Kimse imzasını çekmedi!

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin ardından eleştirilerin odağı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefet kanadının parçalandığı yönündeki iddiaları kabul etmediğini vurgulayarak, "Türkiye'nin demokratikleşmesi için hepimizin imzası var. Henüz kimse imzasını çekmedi" şeklinde konuştu.

SİYASET 01.09.2023, 12:23 01.09.2023, 12:38
‘6'lı Masa dağıldı’ iddialarına Kılıçdaroğlu’ndan yanıt: Kimse imzasını çekmedi!

Yerel seçimlerde sergileyeceği tutum ve hangi partiler ile ittifak yapacakları merak konusu olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gündem yaratacak bir çıkış geldi. 6'lı Masa'nın dağıldığı, muhalefet kanadının paramparça olduğu iddialarını kabul etmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin demokratikleşmesi için hepimizin imzası var. Henüz kimse imzasını çekmedi" vurgusu yaptı.

"Muhalefeti paramparça görmüyorum!"

Muhalefete yönelik algı yapıldığını iddia eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, "Şahsen ben muhalefeti paramparça olarak görmüyorum. Öyle bir algı yaratılıyor ki biz sanki sabah akşam durmadan kavga ediyoruz. Pekala, bir ay sonra, üç gün sonra oturup konuşuruz. Altı siyasi partinin ortak bir metin hazırlaması kimin gerçekleştirebileceği bir şey. Türkiye'nin demokratikleşmesi için hepimizin imzası var. Kimse de imzasını çekmedi." Şeklinde konuştu.

"Biz kimseye neden masadan kalktın demedik"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçimlerden kısa bir süre önce 6'lı Masa'dan ayrılıp sonra yeniden masaya dönmesi hakkında da değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, şöyle söyledi: "Meral hanımın masadan ayrılması sonra geri gelmesi konusu onların takdirinde… Biz diğer partiye masadan neden kalktın şeklinde bir sorgulama yapmadık. Bu durum zarar verdi mi vermedi mi şeklinde özel bir çalışma da gerçekleştirmedik. Her şey çok hızlı şekilde ilerliyor."

"Nezaketsizlik yapmak istemiyorum"

Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen ‘‘Meral Akşener sizin belediye başkanlarınızı suçluyor ve olası bir ittifaka da açık olmadıkları şeklinde izlenim yapıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?’’ sorusuna "Nezaketsizlik yapmak istemiyorum" şeklinde yanıt verdi.

"Halkın seçtiği bir partiyi düşman gösteremezsiniz!"

Açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu, " Yeşil Sol Parti, İstanbul'dan aday çıkarır mı ya da ittifak içindeki partiler oradan aday çıkarır mı bilemiyoruz. Süreç içinde tüm bunlar konuşulur. Kimse ile kavga edip, ilişkilerimizi koparmış değiliz. Genel Başkan Yardımcıları, Grup Başkanvekilleri konuşuyor. Yeşil Sol Parti'nin iç işlerine karışmak etik olmaz. HDP konusunda ise parlamentoda halkın seçmiş olduğu bir partiyi düşman diye ilan edemezsiniz. Hüda-Par'ın da görüşlerine katılmayız fakat düşmanlaştırmayız. Yeşil Sol ile ne kavga ne düşmanlık ne de işbirliğimiz yok. Biz, AKP'ye de MHP'ye de seçime yalın kılıç gideceğiz diye söylemedik. Eleştiri demokratik yollar ile olur" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)