Türkiye'nin her yerinden bu köye gelenler, bidon bidon su taşıyor

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Karatekin köyünde, çeşmelerden akan suyun şeker hastalığına iyi geldiği söylentisi hızla yayılmış durumda. Bu iddiayı duyanlar, yüzlerce kilometrelik mesafeleri kat ederek köye gelip su dolduruyor.

SAĞLIK 15.04.2024, 10:10 16.04.2024, 14:55 Melina Ay
Türkiye'nin her yerinden bu köye gelenler, bidon bidon su taşıyor

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Karatekin Mahallesi'nde, dağların eteklerinden gelen suyun şeker hastalarına şifa olduğu iddiasıyla dikkat çeken bir durum yaşanıyor. Mahallede 500 kişi yaşarken, yıllardır hiç kimsede şeker hastalığına rastlanmaması bu suyun mucizevi özellikleriyle ilişkilendiriliyor. Ancak yapılan tahlillerde suyun bor miktarının fazla olduğu belirlendi. Öte yandan, mahallede bulunan cami şadırvanından ve merkezi noktalardan su dolduran vatandaşlar, istedikleri takdirde köy camiine yardımda bulunabiliyor.

“Buraya 2’nci gelişimiz”

Türkiye’nin her bölgesinden yüzlerce kilometre yol yapıp akın akın gelenler, bidon bidon su doldurup gidiyor. Su için Yalova’dan gelen bir kişi, “Sosyal medyadan bir kaç kez duydum geldim. Bu 2’nci kez gelişimiz buraya. Ben suyu alıp Antalya’ya götürmüştüm. Bu suyu içenler fayda gördüklerini söylüyorlar” dedi.

Yorumlar (0)