Nijerya’daki salgın can almaya devam ediyor! Çözüm bulamıyorlar

Nijerya’da hızla yayılan menenjit salgını sebebiyle bugüne kadar 65 kişi hayatını kaybetti. 

SAĞLIK 10.06.2022, 10:16 12.06.2022, 10:04
Nijerya’daki salgın can almaya devam ediyor! Çözüm bulamıyorlar

Hava yoluyla bulaşabilen menenjit, Nijerya’nın Jigawa bölgesinde yayılımını sürdürüyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, bugüne kadar 280 vaka tespit edildiği, 65 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı. Bölgede yer alan birçok yerleşim noktasında salgınla mücadelenin ettiği bildirilirken, Nijerya hükümetinin tüm tedbirlerine rağmen yayılımın önüne geçilemiyor. 

“Şu ana kadar 65 vatandaşımız yaşamını yitirdi”

Salgındaki son durum hakkında açıklamalarda bulunan Jigawa Bölgesi Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Malam Samaila Mahmud, “Jigawa, Nijer ve Nijerya sınırında bulunan bir nokta. Bugüne kadar 280 menenjit vakası tespit edildi. Salgın çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Ne yazık ki şu ana kadar 65 vatandaşımız hayatını kaybetti.  Bölgede bulunan birçok yerleşim noktası hala salgınla mücadele ediyor. Bu noktalar büyük risk altında bulunuyor” ifadelerini kullandı. 

“Salgın sebebiyle birçok kişi işitme duyusunu kaybetti”

Menenjitin kolay bulaşabilen bir rahatsızlık olduğunu belirten Mahmud, “Bu salgın sebebiyle birçok kişi işitme duyusunu kaybetti. İnsan vücudunda ciddi tahribatlara yol açan bir salgınla karşı karşıyayız. Salgını kontrol altına alabilmek için gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz. Ancak şu ana kadar salgının hızını kırabilmiş değiliz. Baş ağrısı ya da boyun ağrısı yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri gerekiyor. Bu konuda herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz. Menenjit hava yoluyla bulaşabilen, tehlikeli bir rahatsızlık. Bunun üstesinden yalnızca el birliği ile gelebiliriz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)