Kas ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Günlük yaşantımızı etkileyebilen durumlardan bir tanesi de kas ağrısıdır. İş hayatında görülen stres, ev temizliği ve sporla yorulan bedenimiz, belirli bir süre sonra kas ağrılarını ortaya çıkarır. Peki, kas ağrısına ne iyi gelir? Kas ağrısı neden olur? İşte detaylar…

SAĞLIK 08.11.2022, 14:08 09.11.2022, 09:23
Kas ağrısı neden olur, nasıl geçer?

Koşuşturmaca dolu bir yaşantısı olan kişiler yoğunlukla kas ağrılarından şikayet eder. Meydana gelen kas ağrıları bazı hareketlerimizi kısıtlarken günlük hızımızı da kesebilmektedir. Kas ağrısının geçirebilmek adına birden fazla tedavi şekli bulunuyor. Yetişkinlerde ve çocuklarda ortaya çıkan kas ağrıları büyük bir oranda önemli değildir. Kısa bir süre içerisinde geçebilecek olan kas ağrıları devamlı olarak tekrarlıyor ve kronik bir duruma gelmişse tıbbi tedavi uygulanabilir. Peki, kas ağrısına ne iyi gelir? Kas ağrısı neden olur? İşte ayrıntılar…

Kas ağrısı neden olur?

Kas ağrısının birden fazla sebebi olabilmektedir. En yaygın şekilde görülen kas ağrıları ise şunlardır:

Yetersiz beslenme

Sağlıklı gıdalar tüketmek vücudumuz için oldukça önemlidir. Eğer yeterli besin alınmazsa vücutta kas acısı ve ağrısı görülebilmektedir. Öte yandan kas ağrılarının yaşanmaması için D vitamini takviyesi oldukça önemlidir.

Burkulma ve zorlama

Zorlama ve burkulma ya da farklı çeşitte sakatlanmalar, kas ağrısına neden olabilmektedir. Sakatlık yaşanan kısımda ağrılı ve gergin bir hissiyat meydana gelir.

Stres

Günlük yaşantımızda stres yaşamak birçok hastalığa karşı savaşmamız zorlaştırmaktadır. Stresli olan kişilerin kaslarında ağrı meydana gelebilmektedir. Stres sonucu vücudun enfeksiyonla savaşması ya da iltihaplanması kolaylaştığı için ağrı yaşanabilir.

Dehidrasyon

Dehidrasyon, sindirim ve solunum gibi ana bedensel eylemlerin zorlaşmasına sebep olmaktadır. Dehidrasyon görülen kişilerde şiddetli düzeylerde kas ağrısı meydana gelebilmektedir. Bu nedenden dolayı gün içinde yeterli olacak düzeyde su içmeye dikkat edilmelidir.

Yetersiz uyku

Uykusuzluğun birçok rahatsızlığı tetiklediği biliniyor. Yeteri kadar uyku alamamış kişilerde kas ağrısı görülebilmektedir.

Çok fazla spor yapmak

Aktivite veya spor yapmak kasları zorlamaktadır. Bu durum ise şiddetli ağrılara sebep olabilir.

Kas ağrısı nasıl geçer?

Su tüketiminizi çoğaltın. Günlük olarak 2 lt su içmeyi ihmal etmeyin.

Eğer bir sakatlık yaşandıysa, ağrının görüldüğü bölgeyi dinlendirin.

Fiziksel aktivitenin ardından ağrı görülüyorsa egzersizinizin içerisinde bol bol esneme hareketleri ekleyin ve hareket etmeyi sürdürün.

Ağrı görülen kısma buz uygulayabilir ve masaj yaptırabilirsiniz.

Yorumlar (0)