Doktoru Kadir İnanır'ın son sağlık durumu paylaştı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, sanatçı Kadir İnanır'ın uyandırıldığını belirterek “Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi. İletişim kurabiliyor ve cevap veriyor” dedi.

SAĞLIK 27.03.2024, 23:19 28.03.2024, 18:00 Şeyda Gül
Doktoru Kadir İnanır'ın son sağlık durumu paylaştı

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Dün geceden itibaren iyi gelişmeler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sağlam, sabah saatlerinde MR kontrolü yapıldığını belirtti. MR’da sonuçlarının iyi görününce uyandırılmaya karar verildiğini ifade eden Sağlam, anestezideki doktorların İnanır’ı ekstübe ettiğini ve şu anda bilincinin açık olduğunu söyledi. Kendisine ulaştırılan selamlara karşı gülümsediğini kaydeden Prof. Dr. Sağlam, motor hareketlerinin iyi olduğunu ve takip ettiklerini aktardı. Ciddi bir travma geçirmiş olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sağlam, daha önceki bir beyin ameliyatı ve akciğer ameliyatı olduğunu anımsattı. Öğrendiği kadarıyla yaklaşık 3 ay önce geçirilmiş bir akciğer enfeksiyonu olduğunun da bilgisini veren Prof. Dr. Sağlam, usta oyuncunun kronik bir sigara içicisi olduğunu da ifade etti. “İnşallah bu sigarayı da bırakmış olur bu vesileyle bundan sonraki hayatında. Fizik tedavi yapılıyor. Süreç daha iyiye gidiyor. MR'daki görüntüler de, radyolojik görüntüler de bunu destekliyor” diyen Prof. Dr. Sağlam, acile ilk başvurduğu zamanki tabloda sağ tarafında tam bir felç tablosu olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Sağlam, “Şu anda sağ tarafında hareketleri iyi. Ama daha da iyi olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İletişim kurabiliyor, cevap veriyor

“Akciğerleriyle ilgili bir sıkıntılarımız var. Onunla ilgili gerekli tedbirleri alıyoruz. Çünkü multidisipliner bir ekip takip ediyor her an” diyen Prof. Dr. Sağlam, enfeksiyon hastalıklarındaki doktorlarla konsültasyonlar yapıldığını ve antibiyotik tedavisine başlandığının bilgisini verdi. Ciddi bir durum olmadığını, ancak tedbir amaçlı bunu yapmaları gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sağlam, daha erken uyandırmayı umduklarını ancak arada bazı tansiyon yükselmeleri olduğunu anlattı. O yüzden süreci biraz temkinli ve yavaş yürüttüklerini kaydeden Prof. Dr. Sağlam, “Sonunda bugün güzel bir şekilde ekstübe oldu. Entübe değil, iletişim kurabiliyor ve eşini yanına aldık. Kendisine bazı selamlar ulaştırıldı tepki veriyor. Tedavisine devam edeceğiz. Birkaç gün yoğun bakımdaki tedavisiyle devam edecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacak ama şu an konuşmak için yorgun

Süreçte tedbirli olunması söyleyen Sağlam, konuşma sürecini daha sonra beklediklerini belirtti. Usta oyuncunun konuşması için yorgun olduğunu dile getiren Prof. Dr. Sağlam, “Onu zamanla şu andaki belirtiler konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacağını bize gösteriyor. Dolayısıyla her şeyin düzelebileceğini umuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kadir beyin şansı o an yanında eşinin olması

“Kadir beyin şansı o an yanında eşinin olması, ilk andan itibaren olayı iyi yönetmesi ve 112'ye haber vermesi” diyen Prof. Dr. Sağlam, usta oyuncunun hastaneye ulaşma süresinin yaklaşık 20 dakikalık bir süreç olduğunu söyledi. Oldukça kısa bir sürede ambulansın ulaşıp hastaneye ulaştırdığını kaydeden Prof. Dr. Sağlam, sonrasında tetkiklerin de hızlı bir şekilde yapıldığını anlattı. “Tomografi, MR ve pıhtı tespiti yapıldıktan sonra da hızlı bir şekilde işleme alınıyor. Pıhtı temizlendikten sonra kontrol amaçlı MR'lar da temiz gözüktükten sonraki süreç zaten klinik iyileşme takibi. Yoğun bakımda süreci takip ettiriyoruz ki bir komplikasyon gelişmesin” ifadelerini kullanan Prof. Dr. Sağlam,  şu anda her şeyin yolunda gittiğinin altını çizdi.  Hastaneden özellikle taburcu olduktan sonraki aşama daha yoğun olacağının bilgisini veren Prof. Dr. Sağlam, “Hastanede şu anda yoğun bakım sürecinde 3-4 güne kadar belki servise alacak duruma geleceğiz” dedi.

Yorumlar (0)