Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma

Doğum oranlarının düşmesine ilişkin konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Dünyadaki örnekleri inceliyor, gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz” dedi.

SAĞLIK 02.06.2024, 22:34 Şeyda Gül
Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kızılcahamam'da düzenlenen AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. TÜİK verilerine göre doğum oranlarının düştüğü belirten Bakan Göktaş, aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin soruyu yanıtladı. Bu durumun sadece Türkiye'ye özgü olmadığını, birçok ülkenin bu sorunla mücadele ettiğini belirten Bakan Göktaş, Avrupa ve Asya'da da ciddi nüfus tedirginliğinin yaşandığını aktardı. Dünyadaki örnekleri incelediklerini ve gerekli önlemleri almaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Göktaş, 15 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladıkları Aile Eylem Planı'nda da doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdıklarını vurguladı. Bakan Göktaş, doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatacaklarını da dile getirdi.

Kadınların ev ve iş arasında tercih yapmasını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz

Bakanlık olarak her zaman kadınların yanında olduklarını, onların haklarını savunduklarını ifade eden Bakan Göktaş, dünya genelinde uluslararası birçok şirkette kadınların önemli konumda, karar alma mekanizmalarının içinde yer aldığına dikkati çekti. “Tüm bu örnekleri inceliyoruz. Ülke kalkınmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyen Bakan Göktaş, hayata geçirecekleri yeni modellerle, esnek ve uzaktan çalışmalar modelleri dahil, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarını, kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarının ortadan kalkmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Yorumlar (0)