Bakan Koca uyardı: Tehlike henüz geçmiş değil!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tehlikenin henüz geçmediğini ve bir süre daha önlemlere devam edilmesi gerektiğini söyledi.

SAĞLIK 29.05.2020, 15:35 29.05.2020, 16:11
Bakan Koca uyardı: Tehlike henüz geçmiş değil!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapımı tamamlanan Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin açılışına katıldı. 

Bakan Koca, burada yaptığı konuşmada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Koca, Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve Türkiye'ye de sıçrayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu gösterdiğine dikkat çekti. 

"Hastaneler kalıcı olarak inşa edildi"

Pandemi hastanelerinin yalnızca afet ve salgın durumlarında kapısını açıp, daha sonra devre dışı olacak şekilde tasarlanmadığını belirten Koca, söz konusu hastanelerin kalıcı olarak inşa edildiğini belirtti. 

Koca, dünya genelinde etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede Türkiye'nin tüm dünyaya örnek bir başarı sağladığını kaydetti. 

"Önlemlere bir süre daha devam"

Tehlikenin henüz geçmediğini vurgulayan Koca, bu konuda bir süre daha önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

Koca, her gün biraz daha güçlü bir hale gelen sağlık sisteminin, 21'inci yüzyıl dünyasında Türkiye'nin adını sağlık ülkesi olarak yazdıracağını ifade etti. 

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi hangi özelliklere sahip?

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi, toplam 125 bin metrekare alana ve 75 bin metrekare kapalı alana sahip. Depreme dayanıklı şekilde inşa edilen hastane, olası bir depremde hasara uğramayacak ve depremin ardından yaralıların tedavisinde önemli bir role sahip olacak. 

Söz konusu hastanenin, 432'si yoğun bakım olmak üzere toplamda 1008 yatak kapasitesine sahip olduğu biliniyor. Gerekli durumlarda ise her oda yoğun bakım odası haline getirilebilecek. Hastane, 16 ameliyathane ile hizmet sunacak. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren Prof. Dr. Feriha Öz'ün ismi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine hastaneye verilmişti.

Yorumlar (0)