Bakan Koca'dan hastane müjdesi: 800 yataklı yeni bir hastane geliyor

Beykoz ziyareti sırasında müjdeli haberi duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaklaşık 800 yataklı şehir hastanesi konseptli yeni bir hastanesinin yapılacağını duyurdu.

SAĞLIK 09.03.2024, 00:01 Şeyda Gül
Bakan Koca'dan hastane müjdesi: 800 yataklı yeni bir hastane geliyor

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul’da ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Beykoz'da bir takım ziyaretler gerçekleştiren Bakan Koca, 2 hafta önce kanun değiştiğini söyledi. “Orada hastane koordinasyon kurulu, kurulacak diye bir kanun geçti. Başhekim ile birlikte hastaneyi yönetecek olan bir yönetim kurulu olsun istiyoruz” diyen Bakan Koca, bu yönetim kurulunun etkili bir kurul olarak faaliyet göstersin istediklerini belirtti. Bundan sonraki süreçte özellikle hastanenin verimliliğini gösteren 10 tane kriter olacağının bilgisini veren Bakan Koca, bu hizmeti verirken eğer ortalamanın üstünde bu hizmeti verebiliyorsa hastayı memnun edebiliyorsa başhekimden başlayarak bütün yöneticilere bir teşvik vermek istediklerini kaydetti. Bakan Koca, “Mesela Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi ortalamanın üzerinde hizmet veremeyen ve yöneticileri de teşvik alamayan bir hastaneyse o bizim için alarm işaretidir” ifadelerini kullandı.

Beykoz’a yeni hastane müjdesi

Beykoz'un ihtiyacının 150 - 200 yataklı bir hastane olmadığını şehir hastanesi konseptinde bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Bakan Koca, bunun için de küçük bir yerin buna imkan sağlamayacağını bildiklerini vurguladı. O nedenle Beykoz'da geniş daha büyük şehir hastanesi konseptini veren bir hastane için uğraştıklarını söyleyen Bakan Koca, küçük bir hastane yapmak istemediklerini belirtti. “Kendine yeter bir sağlık hizmetine kavuşması gerekir dedik. İnşaatıyla birlikte orası 500 yataklı ve tek odalı bir şekilde bu ay sonunda ihalesi yapılacak. 219 yoğun bakım odasının olduğu bir yer” diyen Bakan Koca, toplamda muhtemelen 800 yataklı bir hastane olarak fonksiyon göstereceğinin bilgisini verdi. Bakan Koca, “Yaklaşık 2 buçuk yıl sonra Beykoz’umuz yeni hastanesine kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Yorumlar (0)