Bakan Koca'dan gençlere önemli tavsiyesi

Gençlerin geleceği şekillendireceklerini belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, o nedenle bulundukları alanda en iyi olmak için seferber olmaları gerektiğini vurguladı.

SAĞLIK 18.03.2024, 09:51 19.03.2024, 11:23 Şeyda Gül
Bakan Koca'dan gençlere önemli tavsiyesi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Sultangazi'de açılışını yaptığı Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'ndeki gençlere tavsiyelerde bulunduğu anlara yer verildi. Gelecek dönemde bilişimin, teknolojinin ve iletişimin öneminin giderek artacağını belirten Bakan Koca, “Bilişim ve teknolojide gerçekten başarılı olan toplumlar ülkelerini öne taşıyacaklar. Biz sizin 'Bizim geleceğimiz olduğunuzu' söylerken siz zaten bu bilişimi, teknolojiyi kullanan kişilersiniz. Geleceğimiz sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Geleceği şekillendirensiniz

“Bu geleceği sizler şekillendireceksiniz. O nedenle herkes bulunduğu alanda en iyi olmak için seferber olmalı. Bunu yaparken de bizim sizler için bu ve benzeri her ortamı oluşturmamız gerekiyor” diyen Bakan Koca, sorumluluğun bu olduğunu fakat bunu yaparken de sadece tek şey istediklerini açıkladı. Bu toprağa ait olan, bu toprağın geçmişine, bu anlamda değerlerimize sahip çıkan, kendisini bu topraklara ait hisseden, dışa karşı omuz omuza verdiğimiz, Mevlana Hazretlerinin pergel misali bir bacağı bu topraklarda, bir bacağı küresel, evrensel dünyanın bilgisiyle donanmış gençler olmalarını istediğini belirten Bakan Koca, katma değerinizi bu toprakların gelişimi ve zenginliği için oluşturmalarını istediğini söyledi. Bu topraklara aidiyet duygusu için de bir arada dışa karşı güç birliği içinde olmalarını istediğini vurgulayan Bakan Koca, “Başka da bir şey istemeyiz. Ancak o şekilde ülkelerin yarışında daha öne çıkmamız söz konusu olur. Geleceği şekillendirensiniz. Allah'a emanet olun” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)