“Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasında bir ilk! 19 yaşındaki genç 5 milyonluk soruyu doğru bildi

ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bir ilk yaşanarak 19 yaşındaki başarılı yarışmacı Berk Göktaş, 5 milyon TL değerindeki soruya doğru yanıt vererek büyük ödülün sahibi oldu.

MEDYA 25.03.2024, 01:03 Şeyda Gül
“Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasında bir ilk! 19 yaşındaki genç 5 milyonluk soruyu doğru bildi

Kenan İmirzalıoğlu'nun başarılı sunumuyla ATV'de ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bu akşam 5 milyon TL değerindeki soru açıldı. Geçtiğimiz hafta kendisine yöneltilen tüm sorulara doğru yanıt vererek son soruya ulaşan 19 yaşındaki Berk Göktaş, 1 milyon TL değerindeki 'TBMM' ile ilgili soruyu doğru yanıtlamasının ardından 5 milyon TL'lik soruya geldi. Soruyu doğru yanıt veren Göktaş, yarışma tarihinde ilk kez 5 milyon liralık ödülü kazanan kişi oldu.

Büyük ödül olan 5 milyon TL’lik soruyu açtırdı

Geçtiğimiz hafta sergilediği performansıyla hem ünlü sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nu, hem de ekranları başındaki izleyicileri oldukça heyecanlandıran Göktaş, başarılı bir performans sergileyerek ikinci baraj sorusuna kolaylıkla geldi. Son soruyu da doğru yanıtlayan Göktaş, milyoner tarihinde ilk kez 5 Milyon TL'lik ödülün sahibi oldu.

İşte 5 milyon TL değerindeki o soru

Soru: Bakara suresiyle, kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğullarının, "biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız" diye isyan edip Hz. Musa'dan "Rabb'ine dua et de versin" diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur?

A- Mercimek

B- Soğan

C- Nohut

D- Sarımsak

Kısa sürede sosyal medyada gündem olan sorunun cevabını “C- Nohut” olarak veren yarışmacı, doğru cevabı vererek büyük ödül olan 5 milyon TL'yi almaya hak kazandı.

Bakara suresinin 61'inci ayeti

'Sarımsak, mercimek ve soğanın yer aldığı Bakara suresinin 61'inci ayeti şu şekilde;

“Hani, “Ey Mûsâ! Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız. O hâlde, bizim için Rabbine yalvar da, o bize yerden biten sebze, kabak, sarımsak, mercimek, soğan versin” demiştiniz. O da size, “İyi olanı düşük olanla değiştirmek mi istiyorsunuz? Öyle ise inin şehre! İstedikleriniz orada var” demişti. Böylece zillet ve yoksulluk onları kapladı. Onlar, Allah’ın gazabına uğradılar. Bunun sebebi, onların; Allah’ın âyetlerini inkâr ediyor, peygamberleri de haksız yere öldürüyor olmaları idi. Bütün bunların sebebi ise, isyan etmek ve aşırı gitmekte oluşlarıydı.”

Yorumlar (0)