Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran Filistin sorusu: İmirzalıoğlu, zulme sessiz kalmadı

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının yeni bölümünde sorulan bir sorunun ardından başarı sunucu Kenan İmirzalıoğlu, açıklamalarıyla dikkat çekti.

MEDYA 12.02.2024, 01:02 12.02.2024, 01:22 Şeyda Gül
Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran Filistin sorusu: İmirzalıoğlu, zulme sessiz kalmadı

Kenan İmirzalıoğlu'nun başarılı sunumuyla ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışması yeni bölümüyle milyonlarca kişi tarafından takip edildi. Milyoner'in yayınlanan son bölümünde 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Simay Doğrusoy yarıştı. 300 bin TL değerindeki İsrail sorusu ve sonrasında İmirzalıoğlu'nun açıklamaları geceye damgasını vurdu.

Yarışmacı çekilme kararı aldı

Milyoner'in yayınlanan son bölümünde ODTÜ Psikoloji bölümü öğrencisi Simay Doğrusoy'a “İsrail'in kurulduğu 1948'e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazi tüm Filistin topraklarının yaklaşık yüzde kaçı kadardır?” sorusu yöneltildi. 300 bin TL değerindeki soruda İsrail'in Filistin topraklarında uyguladığı zulme bir kez daha dikkat çekildi. A ile B şıkkı arasında gidip gelen ve yarışmadan çekilme kararı alan Doğruysoy, “Yüzde 1 i en başta elemiştim çok küçük geldiği için. Ama daha sonrasında dedim ki tarihteki karman çorman olaylar küçücük sebeplerden kaynaklı oluyor” ifadelerini kullandı.

SORU: İsrail'in kurulduğu 1948'e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları toplam arazi tüm Filistin topraklarının yaklaşık yüzde kaçı kadardır?

A- 1
B- 11
C- 21
D- 31

Doğru Cevap: A şıkkı

Kenan İmirzalıoğlu, zulme sessiz kalmadı

Zulme karşı dik duruş sergileyen sunucu Kenan İmirzalıoğlu, “Maalesef bu bizde de bazen çok tartışılıyor. Filistinliler topraklarını sattı deniliyor. Gerçek şu ki Filistinli Müslümanların 1948'de sattığı toprakların sadece yüz ölçüm olarak yüzde 1'i” değerlendirmesinde bulundu.

Ciddi bir direniş var

İnsanın vicdanını, duygularını çok zorlayan bir süreçten geçildiğini hatırlatan İmirzalıoğlu, “İnşallah bir an evvel bunun üstesinden gelirler. Orada ciddi bir direniş var” dedi.

Bir an evvel son bulsun

“İnşallah bütün dünyanın da ayaklanmasıyla devletler, hükümetler, bu konuda sessiz kalabiliyor kendi politikalarına göre davranıyorlar” diyen İmirzalıoğlu, çünkü parayla herkesin başka bir ilişkisi var ama dünya insanları bu işe karşı çıkmaya başladığını anlattı. İmirzalıoğlu, “İnşallah bu bir an evvel son bulur” temennisinde bulundu.

Yorumlar (0)