İsrail yönetiminden Netflix tepkisi: Farha filmini yayınlaması çılgınlıktır

İsrail yönetimi, Netflix'in, 1948'de İsrail askerlerinin, Filistinli bir aileyi öldürmesini konu alan Ürdün yapımı "Farha" adlı filmi yayınlamasına tepki gösterdi. 

MEDYA 01.12.2022, 07:18 01.12.2022, 17:51
İsrail yönetiminden Netflix tepkisi: Farha filmini yayınlaması çılgınlıktır

İsrail, Ürdün yapımı “Farha” adlı filmi yayınlaması sebebiyle Netflix’e tepki gösterdi.

İsrailli Bakan: “İsrail’e karşı nefreti teşvik ediyor”

Maliye Bakanı Avigdor Lieberman Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve Netflix'in, İsrail askerlerine karşı nefreti teşvik etmeyi ve asılsız bahaneler üretmeyi hedefleyen bir filmi yayınlaması çılgınlıktır." sözlerini kullandı.

İsrail askerlerinin, itibarının zedelenmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Lieberman, filmin provokatif ve İsrail askerlerine karşı yalanlarla dolu olduğunu belirtti.

Ayrıca Liberman filmin Yafa'daki Saraya Tiyatrosu'nda da gösterilmesiyle ilgili, "İsrail, uluslararası ve İsrailli sanat çalışmalarının sergileneceği alandır ama şüphesiz ki vatandaşların güvenliği için gece gündüz görev alan İsrail askerleri ile güvenlik güçlerinin itibarının zedeleneceği yer değildir." değerlendirmesini yaptı.

Liberman, Maliye Bakanlığındaki yetkililere, Saraya Tiyatrosu'na ayrılmış olan bütçenin geri çekilmesi için gereken işlemleri başlatma talimatı verdiğini bildirdi.

“Utanç lekesi”

İsrail Kanal 12 Televizyonuna göre İsrail Kültür Bakanı Hili Tropper, filmin bu tiyatroda gösterilmesini "utanç lekesi" olarak değerlendirdi. 

Ürdünlü yönetmen Darin Sallam'ın imzasının bulunduğu Farha (mutluluk) filmi, İsrail askerlerinin, 1948'de köye düzenlediği baskına ve sivilleri katletmesine şahit olan 14 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunun öyküsünü anlatıyor.

Yorumlar (0)