Tiyatrocu Semih Sergen'e böyle veda ettiler: Elveda babacığım!

Türk tiyatrosunun emektar ismi olan Semih Sergen, 91 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu için Ankara Küçük Tiyatro salonunda veda töreni düzenlendi. Ünlü tiyatrocunun oğulları olan Burak Sergen ve Toprak Sergen, duygu dolu konuşmalarla babalarına veda etti. Törenin ardından Gölbaşı ilçesine getirilen Semih Sergen'in cenazesi, Gölbaşı Mezarlığında toprağa verildi.

MAGAZİN 08.08.2022, 16:20 09.08.2022, 15:09 Hakan Öksüz
Tiyatrocu Semih Sergen'e böyle veda ettiler: Elveda babacığım!

Burak Sergen ve Toprak Sergen'in babası olan usta oyuncu, yönetmen ve yazar Semih Sergen, 91 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cenaze töreninden önce Ankara Küçük Tiyatro salonuna getirilen Semih Sergen'in naaşı, sahneye çıkarıldı. Ünlü oyuncu için yapılan veda töreninde kürsüye çıkan Burak Sergen ve Toprak Sergen, babaları hakkında konuştu.

Burak Sergen: "Küçükken onu buradaki koltuklardan izlemiştim"

Yaptığı duygu dolu konuşmayla babasına veda eden Burak Sergen, "Hem babamızdı hem de hocamızdı. Daha önce hep 'hocam' olarak hitap ettik. Şimdi ise 'babacığım' demek için burada buluştuk. Onu buradaki koltuklardan izlediğim zaman ilkokuldaydım. 'Sersem Kocanın Kurnaz Karısı' adlı oyunu sahneliyordu. Şimdi yine aynı yerdeyiz, bu kez onu yolcu etmek için. Bana bıraktığı mesleği, ömrümün sonuna kadar sahnelerde yaşatmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı. Ünlü oyuncu, konuşmasını, "Elveda babacığım." diyerek bitirdi.

Toprak Sergen: "Babam bu tarz şeyleri hiç sevmezdi"

Daha sonra ünlü oyuncunun diğer oğlu olan Toprak Sergen sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Salondaki herkesin babasını oldukça iyi tanıdığını ve konuşma yapmanın bir hayli zor olduğunu kaydeden Toprak Sergen, "Aslında babam bu tarz şeyleri hiç sevmezdi. İlginç bir espri duygusuna sahipti. Bana hayata dair birçok şeyi babam öğretti. Hayatını eğlenerek geçirdi. Çok fazla güzel anı biriktirdi. Onun gibi bir hayat sürmek, umarım herkese nasip olur. Şimdi onu kalbimize gömeceğiz." dedi.

Mustafa Kurt: Türk tiyatrosunun canlı tarihiydi!

Bunun gibi üzücü zamanlarda konuşma yapmanın zorlaştığını kaydeden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, "Türk tiyatrosu, büyük bir değerini kaybetti. Her ölüm erkendir. Hocamız, beni evladı gibi severdi. Tiyatronun değişik alanlarında hocamızla çalışma fırsatı buldum. Hocamız 91 yaşında hayata gözlerini yumdu, Devlet Tiyatroları ise şu anda 73 yaşında. Türk tiyatrosunun canlı tarihiydi." ifadelerini kullandı.

Gölbaşı'nda son yolculuğuna uğurlandı

Veda töreninin ardından usta oyuncunun cenazesi, başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Gölbaşı Camii'ne getirildi. Burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Gölbaşı Mezarlığına götürülen Semih Sergen, son yolculuğuna uğurlandı.

Yorumlar (0)