Sanatçı Nur Yoldaş hastaneye kaldırıldı

Türk müziğinin efsane isimlerinden olan Nur Yoldaş, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

MAGAZİN 17.04.2024, 11:09 17.04.2024, 18:02 Buse Önder
Sanatçı Nur Yoldaş hastaneye kaldırıldı

1970'ler ve 1980'lerdeki Sultan-ı Yegâh başta olmak üzere, Mihrimah, Saki, Nagehan Bustan Faslı, Nedir Yarabbi Derdim gibi şarkılarıyla bir döneme damga vuran Nur Yoldaş hastanelik oldu.

Kendisi gibi şarkıcı olan oğlu Tunç Devrim Yoldaş, annesinin sağlık durumuyla ilgili endişeli açıklamalarda bulundu. Tunç Devrim Yoldaş, annesi Nur Yoldaş'ın öğleden sonra yürüyüşten dönerken fenalaşıp yere yığıldığını ve hemen ambulansla hastaneye götürüldüğünü ifade etti. Durumu ciddi olan Nur Yoldaş'ın hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Nur Yoldaş kimdir?

Nur Yoldaş, Türk müzik tarihine damga vuran şarkıları ve özgün sesiyle tanınan bir sanatçıdır. Sanatçının müzik kariyeri, TRT İstanbul Radyosu'na götürülmesiyle başladı ve daha sonra TRT Çocuk bölümünde eğitim aldı. 1972 yılında Altın Mikrofon yarışmasına katılan Yoldaş, Türk pop müziğine yeni bir soluk getirdi. Özellikle "Sultan-ı Yegâh" adlı şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan sanatçı, müzik dünyasında iz bırakan birçok esere imza attı.

Ancak müzik kariyerinin yanı sıra, özel hayatında da zorluklarla karşılaşan Nur Yoldaş, bir dönem müziğe ara vermek zorunda kaldı ve 1992'de "Dönüş (Sakine)" adlı albümüyle geri döndü. Ancak eski başarıyı yakalayamadı.

Nur Yoldaş'ın eşiyle yaşadığı zorlu süreçler, onun müzik kariyerini etkiledi. Ancak hala müzik dünyasında aktif olarak yer alan sanatçı, Ankara Kent Orkestrası'nda solist olarak sahne almaya devam ediyordu.

Yorumlar (0)