Hadid kardeşlerden Filistin’e yüklü bir bağış

Ünlü mankenler Gigi Hadid ve Bella Hadid, Filistin'e 1 milyon dolarlık bir bağışta bulundu.

MAGAZİN 02.06.2024, 11:41 03.06.2024, 08:58 Melina Ay
Hadid kardeşlerden Filistin’e yüklü bir bağış

Gigi Hadid ve Bella Hadid, günümüzde podyumların en çok aranan modelleri olarak biliniyor. Moda dünyasının önde gelen isimleri olan kardeşler, sektöre adım attıkları günden beri birbirlerini destekleyen ve birlikte çalışan bir ikili olarak tanınıyorlar.

Hadid kardeşler Filistin'e yaptığı bağışlarla sık sık gündeme geliyor. Filistinli iş insanı Muhammed Hadid'in ABD'de doğup büyüyen kızları olan Gigi ve Bella, Filistin'deki insani yardım çabalarını desteklemek amacıyla 1 milyon dolar bağışta bulundu. Bağışın, Gazze'deki çatışmalardan etkilenen çocuklar ve aileler için odaklanan dört insani yardım kuruluşu arasında eşit olarak dağıtılacağı bildirildi.

Cannes sokaklarında da destek verdi

Cannes Film Festivali'ne katılan Bella Hadid, Fransa'nın güneyindeki Cannes şehrinde bulunuyordu. Ünlü model, festival boyunca Filistin'e destek verdi. Bella, Cannes sokaklarında Filistin direnişinin sembolü haline gelen kefiyeden yapılmış bir elbiseyle dikkat çekti. Daha önce de Gazze'deki devam eden savaşla ilgili açıklamalarda bulunan Hadid, 2021 yılında New York'ta düzenlenen Filistin yanlısı bir yürüyüşe siyah beyaz kefiye ile katılmıştı.

Bella Hadid: “Ölüm tehdidi alıyorum”

Diğer yandan, Bella Hadid'in gelişmeler karşısında sessiz kalması eleştirilmişti. Hadid, “Sessizliğim için özür dilerim. Her gün ölüm tehditleri alıyorum ve ailem tehlikede. Telefon numaram sızdırıldı. Artık sessiz kalmayacağım. Korku bir seçenek değil. Özellikle Gazze'deki insanlar ve çocuklar, sessizliğimize dayanamazlar. Biz değil, onlar çok cesur” dedi.

Hadid, “Gazze'ye yapılan saldırılarda yaşamını yitiren ve aile üyelerini kaybeden çocuklar için yas tutuyorum. İsrailli ailelerin acısını da yürekten hissediyorum. Bölgenin tarihini bir kenara bırakırsak, sivillere yönelik her türlü terör saldırısını kınıyorum. Hiçbir çocuk veya insan ailesinden alıkonulamaz. Bu hem İsrailli hem de Filistinli insanlar için geçerlidir” ifadelerini kullandı.

Model, “Filistinli olmanın ne kadar zor olduğunu anlamak önemlidir. Dünya, bizi barış istemeyen teröristler olarak görmemelidir” şeklinde konuştu.

Gigi Hadid: Filistinliler için umudum var

"Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere masum canlar alan herkesle birlikte" diye başlayan Hadid, "Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata karşı derin bir empati duyuyorum ve kalbim kırılıyor. Bu, her gün taşıdığım bir sorumluluktur. Yahudi dostlarıma da daha önce de ifade ettiğim gibi şunu açıkça belirtme sorumluluğunu hissediyorum; Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor" dedi.

Hadid ailesi kimdir?

Gigi ve Bella Hadid'in babası olan Muhammed Hadid, Kasım 1948'de Nasıra kentinde doğdu. Hadid ailesi, şehrin İsrail güçleri tarafından ele geçirilmesiyle birlikte önce Suriye'ye ardından da ABD'ye kaçtı. California'da hem ABD hem de Ürdün vatandaşlığına sahip olan Muhammed Hadid, Los Angeles ve Beverly Hills'te lüks oteller ve konutlar inşa ederek tanınmış bir iş insanı haline geldi. Hadid'in eski Hollandalı model olan Yolanda Hadid ile evliliğinden Gigi ve Bella'nın yanı sıra 24 yaşında bir oğlu olan Anwar Hadid de bulunuyor.

Yorumlar (0)