Fransız sanatçı kendi canına kıydı, ailesi sebebini açıkladı

Usta Fransız heykeltıraş Benjamin Vautier, eşinin ölümünden birkaç saat sonra kendi canına kıydı. İki çocukları olan çiftin birkaç saat arayla hayata gözlerini yumması, sanat dünyasında şok etkisi yarattı. Aileden yapılan açıklamada, "Ben, eşi olmadan yaşamaya isteksizdi." denildi.

MAGAZİN 08.06.2024, 11:22 10.06.2024, 09:40 Hakan Öksüz
Fransız sanatçı kendi canına kıydı, ailesi sebebini açıkladı

Fransız sanatçı Ben Vautier'ın intihar ettiği haberi, sanat dünyasını derinden sarstı. Usta heykeltıraş, 60 yıllık eşinin ölümünün acısını kaldıramadı. 88 yaşındaki Ben Vautier, eşinin ölümünden birkaç saat sonra kendi canına kıydı.

"Eşi olmadan yaşamaya isteksizdi"

Modern sanatın en büyük ustalarından biri olarak kabul edilen Fransız sanatçının ölüm haberin ailesi verdi.

Ben Vautier'in pazartesi günü felç geçiren eşinin iki gün sonra hayatını kaybettiği belirtildi. Aileden gelen açıklamada, "Ben, eşi olmadan yaşamaya isteksizdi. Fransa'nın güneyinde bulunan evinde kendi canına kıydı." denildi.

İki çocukları vardı

İsviçre kökenli Benjamin Vautier ile eşi, 1960'lı yıllarda dünyaevne girdi. Bu evlilikten iki çocuk sahibi olan çift, birkaç saat arayla hayata gözlerini yumdu. 

Eğlenceli, deneysel ve yenilikçi

Nice kentinde 1950'li yılların sonunda bir galeri açan Benjamin Vautier, eserlerinde günlük yaşam ile sanat arasındaki sınırları kaldırmayı hedefledi. Eğlenceli ve yenilikçi tarzıyla plastik sanatlar, grafik ve heykeltıraş alanında en çok tanınan isimlerden birine dönüşen Ben, deneysel çalışmalar yapıyordu.

Yorumlar (0)