Dilan ve Engin Polat çiftine yeni dava: Tutuklu kalacaklar

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapılan silahlı saldırının azmettiricisi oldukları iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında bulunduğu 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

MAGAZİN 04.04.2024, 16:01 05.04.2024, 17:20 Buse Önder
Dilan ve Engin Polat çiftine yeni dava: Tutuklu kalacaklar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Banu Parlak'ın iş yerini kurşunladığı iddiasıyla yürütülen soruşturma sonucunda Dilan Polat ve diğer isimler hakkında iddianame hazırladı.

Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın suçlamalarıyla ilgili olarak "birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme" ve "Mala zarar vermeye azmettirme" suçlarından toplamda 8 yıla kadar hapis cezası istendi. Ayrıca, mahkeme kararında, sanıkların kaçma ihtimali olduğu vurgulandı.

Tutukluluk kararının devamına karar verildi

Ancak Dilan ve Engin Polat'ın avukatı, müvekkillerinin tutukluluk hallerine itiraz etti. İtirazı değerlendiren Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Batuhan İnci, İsmail Emre Arifoğlu, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve Yunus Emre Yıldız'ın tutukluluklarının devamına karar verdi.

Mahkeme kararında, sanıkların üzerlerine atılı suçun yasada öngörülen toplam ceza süresi, tutuklu kaldıkları sürenin bu süreye oranı, dosyadaki kanıt durumu ve kaçma şüphesi gibi unsurların değerlendirildiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'ndaki bir güzellik merkezinde meydana gelen olay, 1 Ekim'de gerçekleşti. İddialara göre, saat 02.00 ve 04.30 arasında güzellik merkezine gelen şüpheliler, silahla ateş açarak olay yerinden kaçtı. Olayda 5 kurşun isabet etmesiyle birlikte güzellik merkezinde maddi hasar oluştu.

Soruşturma kapsamında yapılan operasyon sonucunda, 5 Ekim'de 5 şüpheli gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Şarkıcı ve güzellik salonu sahibi Banu Parlak, yaşanan olay sonrasında Bahçeşehir'deki iş yerinin kurşunlanmasını Dilan ve Engin Polat çiftine atfetmişti. Banu Parlak, can güvenliğinin tehlikede olduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)