Defne Samyeli'yi orada görenler şoke oldu! "Yüzümü kullandılar"

Defne Samyeli'nin yüzü ve sesini izinsiz kullanan dolandırıcılar, yapay zeka ile oluşturdukları reklamı "sponsorlu içerik" adı altında sosyal mecralarda paylaştı. Yasal süreci başlatacağını söyleyen Samyeli, takipçilerini uyardı.

MAGAZİN 24.01.2024, 13:10 25.01.2024, 11:19 Hakan Öksüz
Defne Samyeli'yi orada görenler şoke oldu! "Yüzümü kullandılar"

Sosyal medya paylaşımları ve özel hayatıyla magazinin gündeminden düşmeyen Defne Samyeli, bu kez yapay zeka kullanılarak yapılan dolandırıcılık nedeniyle gündeme geldi. Başarılı oyuncunun daha önce yaptığı bir konuşmasını yapay zekayla değiştiren dolandırıcılar, oluşturulan görüntüyü yasa dışı bahis sitelerinde kullandı.

"Sponsorlu reklam" adı altında sosyal mecralarda paylaştılar

Edinilen bilgilere göre Samyeli'nin izinsiz şekilde kullanılan yüzü ve sesiyle kullanıcılara yüksek kâr vadedildi. Yapay zeka kullanılarak hazırlanan video, "sponsorlu reklam" adı altında sosyal medya platformlarında paylaşıldı.

"Yapay zeka kullanımı tehlikeli bir hal aldı"

Takipçilerinin uyarısı üzerine durumdan haberdar olan Samyeli, söz konusu içeriğin tamamen montaj olduğunu kaydetti. Pek çok vatandaşın bu video kullanılarak dolandırıldığını belirten Samyeli, "Bu durum, yapay zeka kullanımının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini gösteriyor. Her ne kadar ilk bakışta montaj olduğu anlaşılsa da maalesef birçok kişi tuzağa düşmüş." ifadelerini kullandı.

"Yasal süreci başlatacağım"

İnsanları yatırıma yönlendiren herhangi bir reklam projesinde yer almadığını hatırlatan Defne Samyeli, "Bu tür 'sponsorlu' adı altında paylaşılan yayınlara karşı demek ki daha dikkatli olmak gerekiyor. İşin içinde para varsa iki misli dikkatli olun. Yakınlarınız bile 'şuraya para yatır' derse yüzlerce defa sorgulayın. Yüzümü bu şekilde kullananlara karşı yasal süreci başlatacağım." dedi.

Yorumlar (0)