Oyun ve Oyuncak Müzesi'ne ziyaretçi akını

Gaziantep'te 2013 senesinde hizmete giren Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni 1.010.728 kişi ziyarette bulundu.

KÜLTÜR-SANAT 29.12.2023, 01:37 30.12.2023, 09:15
Oyun ve Oyuncak Müzesi'ne ziyaretçi akını

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, Şahinbey ilçesine bağlı Bey Mahallesi'nde hizmet sunan müzede, pek çok geleneksel oyuncak ve oyun yer alıyor.

Ziyaretçiler müzede 1700 ve 1800'lü senelerde kullanılan oyuncakları görme olanağı da buluyor.



"Buradaki oyuncaklar yalnızca oyuncak değil"

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi Birim Sorumlusu Yıkıcı, müzenin 10'uncu yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Müzenin her sene bir adım daha ileriye gitmesi için çabaladıklarını vurgulayan Yıkıcı, şu ifadeleri paylaştı:

"Coğrafi konumumuzun zengin olması, bizim oyuncak kültürü hususunda da zengin olmamamıza katkıda sunmuştur. Müzedeki bir oyuncağın yalnızca oyuncak olmadığını, onun bir öyküsünün olması, sosyo-kültürel bir kıymetinin olması müze olarak zenginliğimize daha da zenginlik katmıştır. Dışarıdan bakıldığı vakit diğer ülkelerin geçmiş senelerde oyuncak yapımı hususunda bizden çok daha önde olduğunu görüp üzülen ziyaretçimiz çok olmakta fakat bazen göremediğimiz çok ince bir çizgi var. Biz ülke olarak belki de çok oyuncak fabrikalarında oyuncak üretmedik ama bugünlere gelmemize yardımcı olan, bizi birbirimize bağlayan, kültürümüzü yansıtan o denli çok oyuncağımız var ki. Bunları insanlara aktarmak, bu müzede sergilemek ve en önemlisi de bu kıymetleri hiç duymayan, bilmeyen çocuklara aktarmak, bunları nesilden nesle taşımak burada çalışmanın en iyi yanlarından biri."

Yorumlar (0)