Karaelmas Ekspresi tanıtım turunu tamamladı

Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi, 8 Mart Cuma günü Ankara'dan çıktığı tanıtım turunu tamamladı. Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferlerinin 12 Nisan'da başlaması planlanıyor.

KÜLTÜR-SANAT 10.03.2024, 11:58 11.03.2024, 18:01 Şeyda Gül
Karaelmas Ekspresi tanıtım turunu tamamladı

Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferleri başlıyor. Bu kapsamda Ankara'dan yola başlayacak olan Karaelmas Ekspresi’nin Çankırı, Karabük ve Zonguldak'ı içine alan tanıtım turu gerçekleştirilecek. Yolcular, Batı Karadeniz'in zengin doğal, tarihi ve kültürel mirasını görme fırsatı bulabilecek.

Seyahat rotası belli oldu

Tanıtım turuna katılan yolcular, rota boyunca üzüm bağları ve tarihi kalesiyle Kalecik, tuz mağarası ve müzeleriyle Çankırı, tarihi konakların bulunduğu Çerkeş’i ziyaret etme fırsatı buluyor. Bunun yanı sıra Karaelmas Ekspresi yolcularına, klasik Osmanlı kent mimarisinin en güzel örneklerinden UNESCO Kültürel Miras Şehri Safranbolu'nun Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürüme imkanını veriyor. Ayrıca yolcular, Türkiye'nin ilk ve tek Maden Müzesi'nde madencilik tarihine ışık tutulan tur kapsamında maden ocağı deneyimini de yaşıyor. Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Eğitim Ocağında madencilerin çalışma şartlarını yakından gözlemleyebilen yolcular, maden ocağının işleyişi ve çalışma sürecini de yerinde gözlemleyebiliyor.

Nehir kenarlarında eşsiz

Zonguldak'ta ayrıca milyonlarca yıllık mercan fosilleriyle dikkat çeken Gökgöl Mağarası'nı da gezen turistik tren yolcuları, mağaradaki sarkıt, sütun, dikit, travertenler ve galeriyi seyretme fırsatı buluyor. Sahip olduğu doğasıyla Yenice'nin ormanları içinde nehir kenarlarından geçen trende eşsiz seyir zevki yaşayan yolcular, tünellerden ve köprülerden geçen trenle yolculuk yapma imkanı buluyor. Aycıcai yolcular Eskipazar'da ise Hadrianapolis Antik Kenti'nde gün yüzüne çıkarılan tarihi yapıların kalıntılarını inceleyebiliyor.

Eşsiz bir deneyim

12 Nisan'da başlayacak olan Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferlerinin tanırım seferindeki deneyimlerini paylaşan yolcu Önderhan Gültekin, seyahati "eşsiz bir deneyim" şeklinde tanımladı. Tren güzergahının çok farklı güzellikler sunduğunu ifade eden Gültekin, karayollarıyla gidip göremedikleri bir çok şeyi görme fırsatı yakaladıklarını vurguladı. Güzel bir deneyim olduğunu belirten Gültekin, unutulmaz anılar biriktirdiklerini aktardı. Programda ve gidiş ve dönüş yönünde durulacak şehirlerde bazı değişiklikler yapılabileceğini kaydeden Gültekin, programın düzenlenebileceğini belirtti.

Haftada bir sefer

Ankara-Zonguldak hattında hizmet verecek olan Karaelmas Ekspresi Batı Karadeniz Turistik Treni, haftada bir gidiş ve bir geliş olarak turistik sefer düzenleyecek. Tura gelecek talep doğrultusunda, sefer sayılarının artırılması öngörülüyor. Turlar için seyahat acentelerinin de farklı paketlerde seyahat seçenekleri sunması bekleniyor.

Yorumlar (0)