Galata Kulesi, ziyarete kapatılıyor

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Galata Kulesi’nin 23 Şubat itibariyle bir ay süreyle ziyarete kapalı olacağı duyuruldu.

KÜLTÜR-SANAT 21.02.2024, 20:48 23.02.2024, 09:25 Şeyda Gül
Galata Kulesi, ziyarete kapatılıyor

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Galata Kulesi’nin 1 ay süresince ziyarete kapatılacağı açıklandı. Açıklamada, Galata Kulesi’nin 8’inci katının çatı onarım çalışmaları sebebiyle geçtiğimiz yılın Kasım ayından itibaren ziyarete kapatıldığı hatırlatıldı. “Süreç içerisinde kulenin aleminin konservasyonu tamamlanmış, alem 20 Şubat 2024 tarihinde orijinal yerine yerleştirilmiş; yapının beden duvarında ve zemininde ise jeoradar çalışmaları gerçekleştirilmiştir” denilen açıklamada, tespit edilen detaylar doğrultusunda yapının dış cephe onarımının da yapılacağı ifade edildi.

400’e yakın göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyecek

Restorasyon çalışmaları sırasında Galata Kulesi beden duvarlarında bulunan 400’e yakın göçmen kuşun yuvasına asla zarar verilmeyeceğini aktarılan açıklamada, tüm uygulamaların kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleştirileceği bilgisine yer verildi. Açıklamada, “Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarım çalışmaları sebebiyle, 23 Şubat 2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ziyarete kapalı bulundurulacaktır” denildi.

Yorumlar (0)