"Ekip: Siberay Güneş Fırtınası" vizyon için gün sayıyor

"Ekip: Siberay Güneş Fırtınası" animasyon filmi, 5 Nisan Cuma günü beyazperdede seyirciyle buluşacak. Filmin galası Ankara'da yapıldı. Peki "Ekip: Siberay Güneş Fırtınası" animasyon filminin konusu ne? İşte detaylar...

KÜLTÜR-SANAT 03.04.2024, 18:12 04.04.2024, 18:05 Hakan Öksüz
"Ekip: Siberay Güneş Fırtınası" vizyon için gün sayıyor

Çocukları ekran başına bağlayan "Ekip: Siberay" çizgi dizisinin sinema filmi "Ekip: Siberay Güneş Fırtınası", vizyon için gün sayıyor. TRT Çocuk'un sevilen çizgi dizisinden sinemaya uyarlanan film, 5 Nisan'da seyirciyle buluşacak. 

"Ekip: Siberay Güneş Fırtınası" animasyon filminin galası, Ankara'daki Bilkent Center’da yapıldı. Galaya çocukları ile katılan aileler, keyif dolu anlar yaşadı. 

Yapımcı Murat Kaya'dan "siber okuryazarlık" vurgusu

Filmle ilgili konuşan yapımcı Murat Kaya, "Siber dünyada okuryazarlık, üzerinde durduğumuz bir mesele. Bunu iki yıldır çocuklarımıza kazandırmaya çalışıyoruz. Şifre hırsızlığı, siber zorbalık ile dijital ayak izi konularına dair çocuklarımıza ve ebeveynlerine farkındalık kazandırdık." dedi.

Okulların ara tatile girdiği bir dönemde filmi vizyona sokacaklarını kaydeden Kaya, "Üstelik arkasından bayram geliyor. Gişenin ne kadar olacağını merak ediyoruz. Çocuklarımız ekrandan gözlerini alamayacak. Film çok heyecanlı." ifadelerini kullandı.

Filmin konusu ne? 

Ekip: Siberay Güneş Fırtınası filmi, 3D animasyon tekniği ile yapıldı. Peki filmin konusu ne? Bir güneş fırtınası, dünya çapında internetin kesilmesine neden olur. Bu durumu fırsata dönüştürmek isteyen bir bilgisayar korsanı harekete geçer. 4 arkadaş, bilgisayar korsanını durdurmak için elini taşın altına koyacaktır.

Yorumlar (0)