BAFTA'ya Oppenheimer ve Poor Things damgası

Oscar'ın habercisi İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödülleri, sahiplerine takdim edildi. Geceye Oppenheimer ve Poor Things filmleri damga vurdu.

KÜLTÜR-SANAT 19.02.2024, 10:39 20.02.2024, 10:51 Hakan Öksüz
BAFTA'ya Oppenheimer ve Poor Things damgası

Merakla beklenen BAFTA ödülleri sahiplerine ulaştı. 77. BAFTA Ödülleri, Londra'da yer alan Royal Albert Hall'de gerçekleştirildi. Senarist Paul Laverty'nin Filistin'i destekleyen bir pankart açtığı görüldü.

"İngiltere'nin Oscar'ı" olarak nitelendirilen İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödülleri'ne Oppenheimer damga vurdu. 

13 dalda aday gösterilen Oppenheimer'a 7 ödül

Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh ve Robert Downey Jr. gibi oyuncuların rol aldığı Christopher Nolan imzalı Oppenheimer, geceden 7 ödülle ayrıldı.

Oscar'ın habercisi BAFTA'da "En İyi Film" ödülü Oppenheimer'a gitti. "En İyi Erkek Oyuncu" ise Cillian Murphy oldu. Robert Downey Jr. ise "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" seçildi.

En iyi kadın oyuncu Emma Stone

Yorgos Lanthimos imzalı Poor Things (Zavallılar) filmi 11 dalda BAFTA'ya aday gösterildi. Emma Stone'un performansıyla büyülediği film, geceden 5 ödülle ayrıldı. Emma Stone, "En İyi Kadın Oyuncu" seçildi.

En iyi belgesel: Mariupol'de 20 Gün

Ukrayna'nın uzun süre Rusya tarafından kuşatma altında kalan Mariupol şehrinde yaşananları anlatan "Mariupol'de 20 Gün" belgeseli, "En İyi Belgesel" ödülünü aldı. 

En iyi İngiliz filmi: The Zone of İnterest

Jonathan Flazer'ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu "The Zone of İnterest" ise "En İyi İngiliz Filmi" ödülüne layık görüldü. Prens William'ın kırmızı halı geçidinin ardından törene geldiği görüldü.

Yorumlar (0)