ABBA hayranlarına müjde: Efsanevi grubun hikayesi belgesel oluyor

ABBA'nın efsane dörtlüsü Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Benny Andersson ve Björn Ulvaeus'un hikayesi, bir belgesel ile izleyicilere taşınacak.

KÜLTÜR-SANAT 15.02.2024, 11:14 16.02.2024, 14:37 Buse Önder
ABBA hayranlarına müjde: Efsanevi grubun hikayesi belgesel oluyor

Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Benny Andersson ve Björn Ulvaeus'tan oluşan ABBA'nın müzik dünyasındaki iz bırakan serüveni, "ABBA: Against The Odds" adlı belgeselle ekrana taşınacak. BBC imzası taşıyan belgesel, Eurovision Şarkı Yarışması'ndaki zaferlerinden bu yana geçen 50 yılı anlatan bir öykü sunacak.

Grubun zirveye çıktığı dönem ele alınacak

"Gimme! Gimme! Gimme!", "Mamma Mia" ve "Money, Money, Money" gibi unutulmaz şarkılarıyla tüm dünyada tanınan ABBA'nın kariyerinin en önemli dönemlerini ele alacak belgesel, yönetmen James Rogan tarafından hayata geçirilecek.

Özellikle Arrival (1976) ve Super Trooper (1980) albümlerinin zirveye ulaştığı dönemi konu alan belgesel, grubun yıldızının parladığı anları detaylı bir şekilde izleyicilere aktaracak.

Arşiv niteliği taşıyor

Belgesel aynı zamanda, ABBA'nın şöhrete kavuşmasını ve ülkede nasıl bir etki bıraktığını anlamak adına arşiv görüntülerini de içerecek. Eurovision Şarkı Yarışması zaferinden günümüze kadar olan hikayeyi anlatan "ABBA: Against The Odds", izleyicilere müzik tarihinde unutulmaz bir yolculuk sunmaya hazırlanıyor.

Yorumlar (0)