2022 Nobel Barış Ödülü'nü kazananlar açıklandı

Dünyanın en prestijli ve tartışmaya açık ödüllerinden biri olarak değerlendirilen Nobel Barış Ödülü'nü bu yıl kazanan isim belli oldu. Yapılan açıklamada Belaruslu insan hakları aktivisti Ales Byalyatski ile Ukraynalı insan hakları örgütleri Center for Civil Liberties ve Rus insan hakları örgütü Memorial, ödülü paylaştı.

KÜLTÜR-SANAT 07.10.2022, 13:43 07.10.2022, 17:23
2022 Nobel Barış Ödülü'nü kazananlar açıklandı

Nobel Barış Ödülü’nün bu yıl kazananları açıklandı. 

Ödül, Belarus, Rus ve Ukraynalılar arasında paylaşıldı

Komiteden gelen açıklamada Belaruslu insan hakları aktivisti Ales Byalyatski ile beraber Ukraynalı insan hakları örgütleri Center for Civil Liberties ve Rus insan hakları örgütü Memorial ödülü paylaştı.

"Gücü eleştirme hakkını savundular"

Komiteden yapılan açıklamada, “Bu sene ödül, Belaruslu insan hakları aktivisti Ales Bialiatski ile beraber Ukrayna merkezli insan hakları örgütü Center for Civil Liberties ve Rusya merkezli insan hakları örgütü Memorial'e verildi. Ödülü kazananlar sivil toplum için ülkelerinde çalışıyor. Uzun yıllar gücü eleştirme hakkını savundular ve vatandaşların fiili haklarını korumak amacıyla çalıştılar” sözlerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, “Savaş suçlarını, insan hakları ihlallerini ve gücün kötüye kullanımını ortaya çıkarmak için çok gayret sarf ettiler ve sivil toplumda demokrasi ve barışın önemini göstermek için çalıştılar” değerlendirmesine de yer verildi.

Yorumlar (0)