YSK duyurdu, yayın yasağı kalktı!

Saat 17.00'den sonra kurulun toplanarak yayın yasaklarıyla ilgili karar vereceğini ifade eden Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'den açıklama geldi. Yener, yayın yasağının kaldırıldığını duyurdu.

GÜNDEM 31.03.2024, 16:47 31.03.2024, 19:25 Şeyda Gül
YSK duyurdu, yayın yasağı kalktı!

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için doğudaki 32 ilde oy verme işlemi son bulurken, diğer iller için sadece 10 dakikalık bir süre kaldı. 10 dakika sonra oy verme işlemine kapanacak olan sandıklarda sayımlara başlanacak.

Yayın yasağı kalktı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, oy verme işlemlerinin tamamlanmaya başlamasının ardından açıklamalarda bulundu. Saat 17.00'de tüm oy sayım işlemleriyle ilgili bilgi vereceklerini ifade eden Yener, daha sonra yayın yasaklarıyla ilgili kurulun karar vereceğini ifade etti. Yener, “Saat 21'de ilan edilen yayın yasaklarıyla ilgili, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapılmamasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

YSK Başkanı Yener, yaptığı son açıklamada yayın yasağının kalktığını duyurdu.

"Bazı münferit olayların dışında süreç sorunsuz geçti"

Bazı münferit olayların dışında oy kullanma sürecinin sorunsuz şekilde tamamlandığını kaydeden YSK Başkanı Yener, "Yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. 34 siyasi parti seçime girdi. 64 milyon 441 bin 882 seçmen, 207 bin 848 sandıkta oylarını kullandı. Sayım ve döküm işlemleri sona eren sandık sonuç verileri için bilgi akışı sürüyor. Sandık sonuç bilgileri SEÇSİS'e girilmeye başlandı. YSK tüm veri girişlerini paylaşıyor." dedi.

Yorumlar (0)