'Yılın düğünü’ 20 yılın ayıbı oldu! ‘Hangi vicdan bunu kabul eder?’

İstanbul’da 2004 yılında işlenen cinayetin zanlısı olarak aranan ve yurt dışına kaçan Serhat Aslan’ın zaman aşımı dolunca döndüğü Türkiye’de evlendiği ortaya çıktı.

GÜNDEM 15.03.2024, 10:52 15.03.2024, 10:55 Buse Önder
'Yılın düğünü’ 20 yılın ayıbı oldu! ‘Hangi vicdan bunu kabul eder?’

2004 yılında İstanbul Yeşilköy'de 19 yaşındaki Burak Şengöçen'in bıçaklanarak öldürülmesiyle gündeme gelen cinayetin bir numaralı zanlısı olan Serhat Aslan, yıllarca adaletten kaçtı. Hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına rağmen uzun yıllar yakalanamayan Aslan, 2020 yılında cinayet dosyasının zaman aşımına uğramasıyla ceza almadan kurtuldu.

Ancak son zamanlarda ortaya çıkan iddialara göre, Serhat Aslan geçtiğimiz temmuz ayında Çanakkale Bozcaada'da evlendi. Yapılan araştırmalar sonucunda, yerel bir haber sitesinde "Siyasileri Birleştiren Yılın Düğünü" başlığı altında Aslan'ın düğünüyle ilgili detaylara yer verildiği ortaya çıktı.

İş dünyası düğüne akın etti

Haberde, Aslan Ailesi'nin önemli yatırımlara imza attığı ve düğün töreninin görkemli bir şekilde gerçekleştiği belirtilirken, Serhat Aslan'ın güzeller güzeli Sevim Turan ile evliliğinin kutlandığı düğüne, Çanakkaleli siyasetçilerin ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı ifadeleri yer aldı.

Nikahın Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can tarafından kıyıldığı ve çiftin mutluluğunu dans ederek kutladığı haberde vurgulandı.

‘Bunu hangi vicdan kabul eder?’

Bu haber, Burak Şengöçen'in babası Murat Şengöçen'in tepkisine neden oldu. Şengöçen, oğlunun katilinin ceza almadan evlenerek hayatına devam etmesine anlam veremediğini belirtti. Acısının hala taze olduğunu ve cinayeti işleyen kişinin hala özgürce dolaşmasının kendisini derinden üzdüğünü ifade etti.

Bu adaletsizlik karşısında içindeki acının hiçbir zaman geçmeyeceğini ve oğlunun katilinin cezasız kaldığı gerçeğiyle yaşamak zorunda olduğunu dile getiren Şengören, “Öyle bir babası vardı ki, güle oynaya oğluna düğün yapmıştır. Gülmüştür, oynamıştır, kahkahasını da atmıştır. Bense 20 yıldır evlat acısı yaşıyorum, acım geçmedi ve ölene kadar da bu acı benimle. Bu nasıl bir adalet anlamış değil. Benim oğlum mezarda ve oğlumu öldüren bu kişi bir gün olsun bile tutuklanmadı. Düğün yapıp hayatına devam ediyor. Size soruyorum, bunu hangi vicdan kabul eder?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)