Yabancı uyruklu genç kadının cesedi bulunmuştu! Sanığın ifadesi ortaya çıktı

Kasım 2022'de yabancı uyruklu Sarah Alı Shareef'in cansız bedeni, Kocaeli'nin Agah Ateş Mahallesi'nde yarı çıplak halde bulunmuştu. Genç kadını boğarak öldürdüğü söylenen 53 yaşındaki Ayhan K'nin sperm ve DNA örnekleri, 29 yaşında hayatını kaybeden Sarah Alı Shareef'in üzerinde bulunduğu öğrenildi. Sanık Ayhan K, duruşmadaki savunmasında, "Fuhuş için için buluştuk. 3 kişi geldi, Sarah'ı alıp götürdü." iddiasında bulundu.

GÜNDEM 27.02.2024, 17:10 Hakan Öksüz
Yabancı uyruklu genç kadının cesedi bulunmuştu! Sanığın ifadesi ortaya çıktı

Kocaeli'de yaşayan yabancı uyruklu 29 yaşındaki Sarah Alı Shareef, 24 Kasım 2022'de korkunç bir cinayetin kurbanı oldu. Agah Ateş Mahallesi'nde yaşanan cinayet kan dondurdu. Genç kadının cansız bedeni, Tayyar Yıldırım Caddesi Hereke Amfi Tiyatro mevkiinde bulundu. Eşine pazar alışverişine gideceğini söyleyerek evden çıkan Sarah Alı Shareef'in yarı çıplak halde ölü bulunması, ülkenin gündemine oturdu.

"Fuhuş için için buluştuk, parada anlaşamadık"

Cinayete dair soruşturmasını genişleten polis, 53 yaşındaki Ayhan K'yi gözaltına aldı. Zanlı Ayhan K, olay günü fuhuş için Sarah Alı Shareef ile buluştuklarını ancak para meselesinde anlaşamadıklarını iddia etti. Genç kadın ile zorla birliktelik yaşamaya çalıştığını itiraf eden zanlı, "Alkollüydüm. Bağırınca telaşlandım. Susturmak için ağzını kapattım ve boğazını sıktım." dedi.

Sanığın eşi de duruşmaya katıldı

Verdiği ifade sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Ayhan K'nin yargılandığı davanın duruşması, Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Sanık Ayhan K'nin eşi Emine K, duruşmaya katıldı ancak tanıklık etmek istemediğini bildirdi.

Sperm ve DNA örnekleri, Sarah Alı Shareef'in üzerinde bulundu

Sanık Ayhan K'nin sperm ve DNA'sının, Sarah Alı Shareef'in üzerinde bulunduğu kaydedilen Cumhuriyet savcısının mütalaasında, olaya dair ayrıntılara yer verildi. 

Para karşılığı anlaşan sanık ile maktülün buluştuğu, maktülün önce parayı istediği, sanığın ise paradan önce cinsel birliktelik için Sarah Alı Shareef'i zorladığı belirtildi. Çıkan arbedede genç kadını boğarak öldürdüğü kaydedilen Ayhan K'nin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Sanık Ayhan K: "3 kişi geldi, Sarah'ı alıp götürdü"

Suçlamaları reddeden Ayhan K, "Fuhuş için bir araya geldik. Biz birliktelik yaşayamadan 3 kişi geldi, Sarah'ı alıp götürdü." iddiasında bulundu. 

Mahkeme başkanı, sanık Ayhan K'ye emniyette verdiği ifadede suçu kabul ettiğini hatırlattı. Bunun üzerine sanık, "Polis baskısıyla öyle bir ifadede bulundum. O ifademi kabul etmiyorum. Mahkemede anlattığım daha gerçektir." dedi.

Sanık avukatı, mahkemeden süre talep etti. Bunun üzerine duruşma ertelendi.

Yorumlar (0)