WhatsApp kullananlar dikkat! Yazışmalar artık delil sayılacak

Bir alacak verecek davasında Yargıtay dosyada senet olmamasına rağmen yazılan WhatsApp mesajlarını delil olarak kabul etti. Bu karar ile birlikte ise artık konuşmaların da delil olabileceği ortaya kondu.

GÜNDEM 27.02.2024, 21:09 28.02.2024, 18:11 Buse Önder
WhatsApp kullananlar dikkat! Yazışmalar artık delil sayılacak

Adana'da bir ticaret davası kapsamında, WhatsApp yazışmalarının delil olarak kullanılmasıyla ilgili dikkat çeken bir hukuki gelişme yaşandı. Mahkemede taraflardan biri, davasını desteklemek amacıyla WhatsApp yazışmalarını delil olarak sundu. Ancak, mahkeme tarafından elinde senet bulunmaması nedeniyle WhatsApp yazışmalarının delil olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Yargıtay onay verdi

Mahkemenin bu kararı üzerine dava Yargıtay'a taşındı. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak, yazılı imzalı bir belge olmasa da WhatsApp yazışmalarını delil olarak kabul etti. Bu gelişmeyle birlikte, yerel mahkemelerin artık WhatsApp yazışmalarını kesin delil olarak kabul etmeleri gerektiği vurgulandı.

Avukat Alperen Kadıoğlu, "Yargıtay'ın kararı sonrası yerel mahkemeler artık WhatsApp yazışmalarını kesin delil olarak kabul etmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)