Ümraniye’de metro çalışması faciası: 2 bina yerle bir oldu!

İstanbul Ümraniye'de devam eden Göztepe - Ümraniye Metro hattı çalışmaları sırasında büyük bir facia yaşandı. Yol üzerinde oluşan göçük sebebiyle hasar göre iki binanın çökmesi sonucu geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine ekipler sevk edildi.

GÜNDEM 18.01.2024, 12:24 18.01.2024, 15:34 Buse Önder
Ümraniye’de metro çalışması faciası: 2 bina yerle bir oldu!

Ümraniye Elmakent Mahallesi Seyrantepe Caddesi üzerinde devam eden metro çalışmaları sırasında yolda bir çökme meydana geldi. İnşaat çalışmaları nedeniyle oluşan kısmi göçük, kullanılmayan üç katlı bir binanın çökmesine sebep oldu. Şans eseri, boş olan bina nedeniyle olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtildi. Buna rağmen, güvenlik tedbirleri kapsamında çevredeki binalar boşaltıldı.

Cadde trafiğe kapatıldı

Yaşanan olayın ardından bölgedeki çevre güvenliğini sağlamak amacıyla geniş çaplı önlemler alınırken, Çökme sonucu oluşan tehlikeli durum nedeniyle olay yerine acil müdahale ekipleri sevk edildi. Bir otomobil ise çukurun kenarında askıda kalarak zarar gördü. Güvenlik önlemleri kapsamında cadde trafiğe kapatıldı.

Can kaybı yaşanmadı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı ve herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı vurgulandı.

Ayrıca, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, inşaat çalışması nedeniyle oluşan çökme sonucunda bir binanın tedbir amaçlı boşaltıldığı, ancak boşaltılan binanın daha sonra çöktüğü belirtildi. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bir aracın zarar gördüğü ifade edildi.

İBB’den açıklama geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açıklamasına göre, Ümraniye Ataşehir Göztepe Metro Hattı Kazım Karabekir istasyonunda, kuyruk tüneli ile peron bağlantısının birleşmesine sadece 5 metre mesafe kala dökülmeler yaşandı. Bu durum üzerine inşaat çalışmaları durduruldu ve hem kazı çalışmalarında hem de yer üstünde güvenlik önlemleri alındı.

İBB'nin açıklamasında, kazı çalışmaları öncesinde güvenlik amacıyla 3 ay önce boşaltılan 6 daireli bir binanın yanı sıra etrafta etkilenme ihtimali bulunan 2 binanın daha tahliye edildiği belirtildi. İlgili altyapı kurumlarına bilgi verildiği ifade edilen açıklamada, bu sabah saatlerinde çöken binanın daha önce tedbir amaçlı boşaltıldığı ve alınan tedbirler sayesinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığı vurgulandı.

‘Çalışmaya devam etmek istedik’

Olaya tanık olan bina sakinlerinden biri, "Dükkan açıktı, kimse yoktu içeride. Bize erkenden haber verdiler, çıkın boşaltın diye. Biz boşalttıktan sonra da bir yarım saat içinde toprak çökmesi oldu. Bir buçuk saat sonra da ev yıkıldı. Tercihi bize bırakmışlardı, isterseniz sizi çıkaralım diye. Biz çalışmaya devam etmek istedik. Sonra da bu olay yaşandı. Çalışmaların sesini duyuyorduk ama büyük bir sallantı olmuyordu" şeklinde konuştu.

Emniyet, Acil Sağlık ve İlçe Belediyesi ekiplerinin olay yerinde bulunduğunu bildirirken, yaşanan çökmenin ardından inceleme başlatıldı.

Yorumlar (0)