Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu itirafı: "Dövecektim"

Kendisine "Soros çocuğu" diyen eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı gerilimi anlatan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bakanlığın önüne gitmesinden bahsetti. "Aynı sözleri o hakime söyleseydim beni içeri atardı." diyen Özdağ, "Annem 84 yaşında bir avukat. Kimse anneme küfredemez. Soylu bakanlığın önüne gelseydi, onu dövecektim." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 19.03.2024, 17:18 19.03.2024, 17:42 Hakan Öksüz
Ümit Özdağ'dan Süleyman Soylu itirafı: "Dövecektim"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan gerilim, siyasetin gündemine bomba gibi düşmüştü. 

Kendisi hakkında, "Soros çocuğudur, hayvandan daha aşağıdır." ifadelerini kullanan Süleyman Soylu'ya hodri meydan diyen Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığının önüne gitmişti. Süleyman Soylu, kendisini bakanlığın önüne davet eden Özdağ'ın çağrısını yanıtsız bırakmıştı.

"Aynı sözleri o hakime söyleseydim beni içeri atardı"

Ümit Özdağ, "Sessiz İstila" belgeselinin yayımlanmasının ardından Süleyman Soylu ile yaşadığı gerilim hakkında gazeteci Ruşen Çakır'a açıklamalar yaptı. 

Soylu'nun kendisine yönelik sözlerini okuduğunu kaydeden Özdağ, "Çok ağır bir hakarette bulundu. Mahkemeye gittim, beraat verdiler. Soylu'nun bana söylediğini, ben o hakime söyleseydim beni içeri atardı. Bakan konumunda olan birisi, bana bu şekilde haarette bulunamaz." dedi.

"Tek başına İçişleri Bakanlığı'nın önüne gelseydi..."

Süleyman Soylu'nun daha sonra bir televizyon programında kendisine yeniden hakaret ettiğini aktaran Ümit Özdağ, "Ben de basın toplantısında 'silahsız geliyorum' diyerek bakanlığın önüne gideceğimi duyurdum. Tek başına İçişleri Bakanlığı'nın önüne gelseydi onu döverdim. Bunun için gittim oraya. Annem 84 yaşında bir avukat. Kimse anneme küfredemez." ifadelerini kullandı.

"Asıl Sorosçu, Soylu'nun kendisi"

Soros'un Türkiye'deki projelerinin yürütülmesinden sorumlu olan asıl kişinin Soylu olduğunu kaydeden Zafer Partisi lideri Özdağ, "Suriyelilerin gitmesi için çabalıyorum ben. Soylu ise onların Türkiye'ye kalmasını istiyor, sonra da 'Soros çocuğu' diyor." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar (0)