Türkiye’de ilk kez görüldü! Beyaz rengi şaşkına uğrattı

Türkiye’de ilk kez karşılaşılan Albino çakal çevre sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Bakan Yumaklı ise, çakalı görüntüleyen ekiplere sosyal medya üzerinden teşekkür etti.

GÜNDEM 21.01.2024, 17:34 22.01.2024, 17:29 Buse Önder
Türkiye’de ilk kez görüldü! Beyaz rengi şaşkına uğrattı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de ilk defa kaydedilen bir doğa olayını duyurarak, ülkede "Albino çakal"ın görüldüğünü paylaştı. Bakan Yumaklı, bu özel ve nadir anı fark edip kayıt altına alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerine ulaştıran çiftçi Ramazan Gül'e teşekkür etti.

‘Nadir güzellikleri koruyacağız’

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün doğada nadir görülen bir olaya tanıklık ediyoruz. Ülkemizde ilk kez 'Albino çakal' kayıt altına alındı. Ömrün uzun, yeşil vatan her daim yuvan olsun. Bu özel ve nadir güzelliği fark edip kayıt altına alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerimize ulaştıran doğasever çiftçimiz Ramazan Gül'e teşekkür ediyorum. Yaban hayatı zenginliğimizin ve bu nadir güzelliklerimizin hep birlikte farkında olacak ve koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Albino çakalın beyaz rengi, doğaseverlerin ilgisini çekerken, Türkiye'nin biyoçeşitliliği ve doğal zenginliklerine dair farkındalığı artırma açısından önemli bir olay olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)