Türkiye İsrail katliamlarına yönelik BM’ye çağrıda bulundu!

İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı ve çevresine saldırı düzenledi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 274'e, yaralı sayısının ise 698'e yükseldi. Türkiye ise bu katliama sessiz kalmadı. Dışişleri Bakanlığı saldırıya ilişkin, “İsrail’in bu suçları işlemesine son vermek için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla görevli kurumları üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz” dedi.

GÜNDEM 10.06.2024, 01:52 10.06.2024, 18:07 Melina Ay
Türkiye İsrail katliamlarına yönelik BM’ye çağrıda bulundu!

Saldırıdan sağ kurtulanlar, İsrail askerlerinin Filistinli kılığına girerek bölgeye sızdığını bildirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Nuseyrat Mülteci Kampı'na yönelik saldırıda ölü sayısının 274'e, yaralı sayısının ise 698'e yükseldiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı da İsrail'in Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Bakanlık sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İsrail, bu son barbarca saldırıyla Gazze’de işlediği savaş suçlarına bir yenisini eklemiştir. Uluslararası Adalet Divanı’nda 1948 Soykırım Sözleşmesi’nden kaynaklanan yükümlülüklerini ihlalle yargılanan İsrail’in bu suçları işlemesine son vermek için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla görevli kurumları üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz”

Yorumlar (0)